El turisme estatal podria perdre 1.407 milions d'euros amb un Brexit dur

La incertesa provocada per la sortida del Regne Unit de la UE ja afecta l'activitat turística a Espanya, que cau un 3% a l'estiu

El sector turístic podria perdre 1.407 milions d'euros en el que queda del 2019 i el 2020 | iStock El sector turístic podria perdre 1.407 milions d'euros en el que queda del 2019 i el 2020 | iStock

El sector turístic podria perdre 1.407 milions d'euros en els poc més de dos mesos que queden per acabar l'any i el 2020 en cas que es produeixi una sortida de la Unió Europea sense acord del Regne Unit el proper 31 d'octubre. Així ho posa de relleu Exceltur, que apunta que la incertesa provocada pel Brexit ja ha afectat l'activitat turística a Espanya durant l'estiu del 2019, quan han caigut un 3% les vendes al mercat britànic.

Més info: Exceltur alerta d'un canvi en el turisme pel Brexit i l'escenari polític espanyol

La caiguda de les vendes ha tingut un impacte important sobre els hotels amb una baixada mitjana del 4,4%, sobretot els que estan situats a les Canàries que han patit descensos del 7,2%, segons explica el vicepresident executiu d'Exceltur, José Luis Zoreda.

A més, tant el Brexit com la fallida de Thomas Cook, la desacceleració econòmica i la situació de Catalunya han portat a Exceltur a revisar a la baixa la previsió de creixement del PIB turístic per al 2019 que passa de l'estimació de l'1,6% al juliol passat a l'1,4%. Ara bé, malgrat aquesta situació i una caiguda del 0,9% en el volum de la demanda estrangera entre juliol i agost, els ingressos han repuntat un 3,7% per l'increment de perfils que fan una major despesa, principalment a les ciutats.

La demanda de mercats emissors tradicionals també ha caigut, sobretot a Alemanya, que ha registrat un 12% menys de pernoctacions hoteleres i els països nòrdics amb una baixada del 9%, mentre que el Regne Unit ha patit una caiguda de turistes, però s'ha mantingut en les estades hoteleres amb un petit augment del 0,9%.

Més informació
L'automoció, el sector més exposat al Brexit
“Només hi ha una manera de fer front al Brexit: preparar-se”
Pimec i Foment emplacen les empreses a preparar-se pel Brexit
Avui et destaquem
El més llegit