93 projectes de clústers industrials catalans es beneficien de 17,5 milions d'euros

El Ministeri d'Indústria apunta que Catalunya és el territori de l'Estat que rebrà més subvencions, després d'atorgar prop de 54 milions d'euros en total

Jordi Hereu, ministre d'Indústria i Turisme | ACN Jordi Hereu, ministre d'Indústria i Turisme | ACN

El Ministeri d'Indústria ha adjudicat 17,5 milions d'euros per a 93 projectes de clústers industrials catalans. Segons ha informat el Ministeri, Catalunya és el territori de l'Estat que rebrà més subvencions i també el que ha presentat més projectes, amb 145. A molta distància, Aragó rebrà 10,6 milions d'euros per a 59 projectes i Andalusia, 8,8 milions per a 28 projectes.

Per al conjunt de tot l'Estat, el Ministeri d'Indústria ha aprovat 53,8 milions d'euros corresponents al Programa de Suport a les Agrupacions Empesarials Innovadores (AEIs) per a 281 projectes, L'import mitjà de subvenció puja a 191.664 euros.

Catalunya ha presentat un total de 145 projectes

Un programa "essencial per impulsar els clústers industrials"

Segons el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, aquest programa és "essencial per impulsar els clústers industrials" i ha destacat que s'ha aconseguit mobilitzar de forma conjunta a centres de coneixement, pimes i grans empreses en el desenvolupament de projectes comuns que impulsen el teixit econòmic de l'Estat.

Més info: La producció industrial baixa un 4,6% a Catalunya

Per sectors, el més beneficiat d'aquesta convocatòria és el sector TIC amb 68 projectes, seguit del de medi ambient i energia, amb 52 projectes, i l'agroalimentari i l'automoció, amb 46 i 21, respectivament. L'objectiu del programa de suport és impulsar i accelerar els projectes innovadors entre petites i mitjanes empreses que difícilment tindrien l'escala suficient o la tecnologia necessària per competir en l'àmbit de la indústria 4.0 o la IA.

Més informació
Què està provocant la "mort silenciosa" de moltes pimes del teixit industrial català?
La producció industrial baixa lleugerament a Catalunya
La fira líder en manufactura aterra a “la zona industrial més potent de tot l’Estat”
Avui et destaquem
El més llegit