La Conselleria d'Empresa frena Tusquets i desestima la suspensió cautelar del ple de la Cambra

El departament liderat per Àngels Chacón té encara dos mesos més per resoldre els recursos judicials

Carles Tusquets és fundador de Trea Capital i president de Banco Mediolanum a Espanya. | ACN Carles Tusquets és fundador de Trea Capital i president de Banco Mediolanum a Espanya. | ACN

El passat 17 de juny, Joan Canadell va ser nomenat nou president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona en un ple de constitució no absent de polèmica. El matí va començar amb un requeriment notarial del Bufet Maresca en representació de Carles Tusquets i Ramon Masià: "Un notari s'ha personat a la Llotja de Mar per informar el secretari de la Cambra i a la consellera d'aquest departament que el passat 13 de juny els corrents 22 electors van interposar un recurs d'alçada contra els acords adoptat per la Junta Electoral Central del procés electoral per a la renovació dels òrgans de govern de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Catalunya adoptats durant la seva sessió a data 13 de maig de 2019, en els terminis que consten recollits en l'acte de verificació de resultats." Però, tot va seguir endavant i la nova Cambra es va constituir tal i com estava previst.  

__Relacionada__

Quasi un mes després, el Departament d'Empresa i Coneixement ha desestimat la suspensió cautelar del ple de la Cambra, tal com havien sol·licitat Tusquets i Masià a través del Bufet Maresca. Així ho ha avançat La Vanguardia i ho ha pogut confirmar VIA Empresa. Així doncs, la conselleria liderada per Àngels Chacón entén que ja s'ha executat i constituït el ple que es pretenia suspendre, de la mateixa manera que ja s'han ratificat els càrrecs de presidència i el comitè executiu. 

A partir d'ara, el Departament d'Empresa i Coneixement encara disposa de dos mesos per acabar de resoldre els recursos judicials presentats pel Bufet Maresca amb una llarga llista de greuges, entre els quals s'inclouen: "errors importants amb incidència directa o l'adjudació d'algunes vocalies" o "irregularitats o il·legalitats en la vulneració dels drets fonamentals, els col·lectius xinesos i pakistanesos a qui no s'ha facilitat l'anglès per poder votar amb igualtat". 

__Relacionada__

Alhora, el Departament d'Empresa i Coneixement té sobre la taula dos recursos més, un sobre les eleccions a la Cambra de Terrassa i l'altre sobre el procediment en relació amb el vot electrònic. Sobre aquest últim punt, l'advocada Mercedes Cuyás criticava "l'incompliment de la legislació bàsica de l'Estat pel que fa a l'anul·lació del vot per correu", "les greus incidències en el vot remot que ha incomplert l'autenticació robusta i que s'ha estès amb inseguretat i nul·litat sobre un 84% dels vots" o "les vulneracions de les condicions del plec de prescripcions i l'adjudicació del contracte amb Scytl". 

Més informació
El somni del president Canadell a la Cambra de Barcelona
Repetir eleccions o vuit vocalies que podrien canviar la història de la Cambra?
De "La Caixa" a Esade i del Port a l'AMB, els representants que pot nomenar la Cambra
Un quadre reial a la Llotja republicana de la Cambra
Avui et destaquem
El més llegit