Decepció a la Cambra de Terrassa per la paralització del decret de cambres

El president de la Cambra de Terrassa lamenta les "desavinences polítiques" al govern i s'emplaça a reprendre la qüestió amb el pròxim executiu

Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç de Terrassa, en una imatge d'arxiu | ACN Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç de Terrassa, en una imatge d'arxiu | ACN

La Cambra de Terrassa ha mostrat la seva decepció per la paralització de l'aprovació del decret de cambres, que ha de servir per regular el funcionament d'aquests ens i garantir-ne el finançament i que fa anys que esperen. Aquest desembre es va perdre la darrera oportunitat de la legislatura per aprovar el decret: després d'acordar que s'aprovaria mitjançant la lectura única al Parlament, ERC s'hi va fer enrere.

Aquest va ser un dels motius esgrimits pel president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, per presentar-se a les primàries de Junts per Catalunya.

Més info: Crònica d'un decret fracassat (i altres batalles polítiques)

"Gairebé totes les comunitats autònomes tenen la seva llei, menys Catalunya. Estem en una situació d'indefensió", ha lamentat Ramon Talamàs, president de la Cambra de Terrassa, durant una trobada amb els mitjans. La pandèmia i el relleu a la Conselleria d'Empresa, amb la destitució d'Àngels Chacón, són dues de les causes que han paralitzat el projecte els darrers mesos.

"Estem decebuts", ha reconegut Talamàs, que creu que les "desavinences polítiques" fan molt difícil pensar que el decret de cambres es pugui aprovar abans de les eleccions. Així, ja pensen en reiniciar el diàleg amb el futur govern sorgit de les urnes.

Ramon Talamàs: "No és una situació de color polític, sinó de necessitat del teixit econòmic"

"Les cambres representem tot el teixit empresarial, qualsevol empresa o autònom. Requerim i necessitem que aquesta representativitat estigui reconeguda i que les funcions públiques que fem tinguin el finançament necessari", reivindica el president de la Cambra de Terrassa, que llença un missatge als partits: "No és una situació de color polític, sinó de necessitat del teixit econòmic".

Catalunya serà internacional o no serà

Més enllà de la llei de cambres, la Cambra de Terrassa ha fet una reflexió sobre la situació econòmica arran de la crisi del coronavirus. Santiago Sabatés, vicepresident de l'entitat, ha mostrat la seva preocupació per com quedarà "l'economia després de la pandèmia". Ho ha simbolitzat posant de manifest que Espanya està competint amb Argentina per veure quin és el país amb una major destrucció del PIB.

En aquest sentit, ha assenyalat les administracions públiques com un dels factors. Les poques ajudes directes a empreses i autònoms i l'increment d'impostos "seran un llast per la recuperació". "Som el país que en sortirà més malparat", ha lamentat.

Sabatés: "És una oportunitat per les empreses per sortir a conquerir mercats"

És per això que ha fet una crida a la necessitat d'internacionalitzar-se per part de les empreses. "Catalunya serà industrial i exportadora o no serà", ha resumit. Sabatés considera que aquest "és el gran comodí" per sortir de la crisi, tenint en compte que molts països del món viuran una recuperació accelerada.

"És una oportunitat per les empreses per sortir a conquerir mercats. La internacionalització és el camí", ha emfatitzat.

Més informació
Canadell deixarà la Cambra si surt escollit diputat el 14F
Avui et destaquem
El més llegit