L'empresa al dia #4: tots els entrellats i reptes dels supermercats catalans

VIA Empresa publica el quart capítol del seu pòdcast setmanal perquè tots els professionals vinculats al món de l'empresa i el teixit productiu portin... L'empresa al dia

L'empresa al dia, el nou pòdcast de VIA Empresa | Carolina Santos L'empresa al dia, el nou pòdcast de VIA Empresa | Carolina Santos

"Diga'm a quin supermercat compres i et diré a quin barri vius. O, fins i tot, et diré com penses". Els nostres hàbits de consum, i especialment en l'alimentació, diuen molt de nosaltres, com a societat. I configuren una economia. També ho fan ells, els supermercats catalans: fan front a les fluctuacions de la nostra economia, la inflació, les pujades de preu sobtades de l'oli i altres aliments, els canvis de normatives, la competència i... els desitjos i les necessitats canviants de la societat.

En el quart pòdcast de L'empresa al dia abordem els supermercats com els grans protagonistes de la setmana. Ametller Origen va presentar els resultats del 2023 aquest dimecres i aquesta ha sigut una bona excusa per pujar-los tots a la palestra. Des del club dels 2.000 milions de facturació amb BonÀrea, els "reis" de Guissona, com el supermercat que més factura, i el cas de Bon Preu i l'orgull osonenc amb diversos plans d'expansió al sud de Catalunya; sense oblidar-nos, tampoc, del cas de CondisCaprabo. Hem parlat de totes les similituds i singularitats de les cadenes de supermercats, l'aposta territorial per Catalunya i d'alguns amb Aragó, la importància del lideratge familiar, les segones generacions, els reptes de futur i també les peticions que fan aquestes cadenes a l'administració pública.

A Catalunya hi ha dos supermercats que facturen més de 2.000 milions d'euros: el lleidatà BonÀrea i l'osonenc Bon Preu

Aquesta setmana també hem abordat amb profunditat l'impost de successions i hem demanat a les principals patronals i associacions empresarials de Catalunya que responguin a La Tribuna 'què demana l'empresariat per al pròxim Govern?'. De moment s'han llançat Pimec, la Cambra de Comerç de Barcelona i Femcat. I tenim pendents d'escoltar les respostes de Foment, Cecot i l'Aijec. També hem recordat el preu de la llum en negatiu i una notícia que sortirà en exclusiva a VIA Empresa aquest cap de setmana sobre la relació entre Fira de Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya, que es podrà descobrir al final del capítol.

Més info: L’acceleració d’Ametller Origen: 552 milions d’euros i el 3,5% de quota de mercat

Finalment, com estem a les portes de Sant Jordi, el periodista Carlos Rojas ha avançat els llibres empresarials i econòmics per tenir en compte. I la politòloga i filòsofa Ariadna Romans ha presentat la seva píndola filosòfica sobre el fet de ser observat al món.

L'empresa al dia és el nou pòdcast amb què VIA Empresa enceta una nova etapa. Conduït per Elena Busquets (directora), Gemma Fontseca (cap de redacció) i Carles Flo (director de negoci), oferim cada divendres una breu píndola perquè directius, directives, empresaris o tots aquells professionals vinculats al món de l'empresa i el teixit productiu català portin... L'empresa al dia. Pots escoltar el capítol, aquí.

Més informació
Impost de successions sí o no?
BonÀrea, els "reis" de Guissona, amb una facturació rècord
Bon Preu i l’orgull osonenc: radiografia d’una expansió curosa
Avui et destaquem
El més llegit