L'Eurostat confirma la caiguda del 0,1% del PIB de l'eurozona

Espanya és el tercer estat de la UE on més creix l'ocupació entre el juliol i el setembre

L'ocupació a l'Estat ha crescut un 1,3% | ACN L'ocupació a l'Estat ha crescut un 1,3% | ACN

El PIB a l'eurozona ha caigut un 0,1% el tercer trimestre de l'any. Així ho ha confirmat aquest dijous l'Eurostat, que reafirma així la seva dada preliminar per a la zona euro, mentre apunta a un estancament del PIB de la UE després de créixer una dècima entre l'abril i el juny.

Malta ha estat el país que més ha augmentat el PIB el tercer trimestre de l'any amb un 2,4%, seguida de Polònia (1,5%) i Xipre (1,1%). En canvi, Irlanda ha registrat el descens més gran del PIB amb gairebé un 2%, seguida d'Estònia (-1,3%) i de Finlàndia (0,9%). Segons les dades de l'Eurostat, l'economia espanyola ha crescut un 0,3% entre el juliol i el setembre.

L'economia espanyola ha crescut un 0,3% entre el juliol i el setembre

Pel que fa a l'ocupació a l'eurozona, l'Eurostat apunta a una millora amb un augment del 0,2% el tercer trimestre de l'any. Espanya és el tercer país on més ha crescut l'ocupació amb un 1,3%, només superada per Lituània i Malta, ambdues amb un increment de l'1,4%.

Més info: El PIB creix lleugerament a l'Eurozona

En el primer trimestre de l'any, el PIB a l'Eurozona va créixer un 0,1% durant el primer trimestre de l’any, i en el conjunt de la Unió Europea, l’economia un 0,2%. A escala interanual, el PIB als països de l'euro creixia un 1,3% respecte als mateixos tres mesos del 2022, i pujava un 1,2% al conjunt de la Unió Europea. 

Més informació
El creixement del PIB es frena a l'eurozona i cau a la UE
El PIB de l'eurozona creix un 5,4% durant el primer trimestre
El PIB de l'eurozona creix un 0,3%, malgrat l'impacte de la guerra d'Ucraïna
Avui et destaquem
El més llegit