Foment vol construir ponts entre Barcelona i Madrid

El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, vol celebrar una cimera econòmica conjunta durant el primer trimestre del 2020 per "competir" al mercat europeu

Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, proposa una cimera conjunta Barcelona Madrid | ACN Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, proposa una cimera conjunta Barcelona Madrid | ACN

Foment del Treball vol que Barcelona competeixi al mercat europeu de la mà de Madrid. És per això que el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, proposa la celebració d'una cimera empresarial, econòmica i cultural entre les dues ciutats durant el primer trimestre de l'any que ve, segons ha dit a un esmorzar del Fòrum Europa.

Sánchez Llibre ha explicat que la trobada s'organitzaria amb la patronal madrilenya CEIM. La seva finalitat és trobar sinergies entre els dos municipis i les seves àrees metropolitanes: "Establir col·laboracions que ajudin a competir de forma conjunta en la lliga europea, com a mínim, i amb l'ambició de participar, també, en la lliga mundial".

Més info: La fórmula Sánchez Llibre per revertir el trasllat de seus de Catalunya

Així, el president de la gran patronal catalana considera que s'ha de posar l'accent en la "col·laboració" i "no tant en la rivalitat, perquè les dues ciutats i els seus ciutadans puguin aprofitar millor les seves enormes potencialitats". En aquest sentit, Sánchez Llibre creu que Barcelona té possibilitats de "continuar creixent com a referent d'innovació". 

Segons les dades que ha proporcionat, Barcelona és la tercera ciutat preferida pels emprenedors i la cinquena d'Europa que més inversió ha rebut en startups, uns 700 milions d'euros fins al setembre d'enguany. 

Els pressupostos

A banda d'això, el president de Foment s'ha mostrat optimista en la creació del nou Govern espanyol i espera que el desencallament polític porti a l'aprovació de nous pressupostos després d'un any en què només s'han allargat els anteriors, tant a Catalunya com a tot l'Estat espanyol. 

Més informació
"Al polític se li ha d’ensenyar què és una empresa"
Una nit empresarial entre la medalla de Seat i la declaració de Pedralbes
Foment del Treball obre oficina a Brussel·les
Avui et destaquem
El més llegit