El Fòrum Barcelona de Seguretat Viària, la trobada anual organitzada pel RACC, l’Ajuntament de Barcelona, el Servei Català de Trànsit i l’Associació Prevenció d’Accidents de Trànsit P(A)T, va celebrar ahir la seva 29a edició al CaixaForumMacaya de Barcelona. Les principals entitats i administracions implicades en la mobilitat i diversos experts han abordat la influència de l’alcohol i les drogues en la conducciótemerària.
Ha inaugurat la jornada la comissionada de convivència de l’Ajuntament de Barcelona, MontseSurroca; el president del RACC, JosepMateu; el director del Servei Català de Trànsit, RamonLamiel; i el president de l'Associació Prevenció d'Accidents de Trànsit P(A)T, VicenteSánchez. El programa ha abordat l’evolució i l’horitzó en la detecció de les drogues i l’alcohol en la conducció, en un debat que ha posat sobre la taula les xifres de la realitat del consum d’aquestes substàncies a les carreteres de la mà de la Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i la fiscalia.
El Fòrum Barcelona de Seguretat Viària va celebrar ahir la seva 29a edició al CaixaForum Macaya de Barcelona
També s’ha analitzat la vessant social i sanitària de l’alcohol i les drogues en la conducció, en una taula rodona que ha aportat una reflexió al voltant de les causes de l’ús inadequat d’aquestes substàncies, en la que ha participat AntoniEsteve, director d’AdSalutem, Institut del Son, juntament amb experts per aportar una visió des de la salut pública, la medicina legal i la forense.
En la seva intervenció, el president del RACC ha subratllat la necessitat de fomentar debats que tinguin present la visió sanitària i social i la prevalença de les addiccions per poder tenir una idea completa del que suposa el consum de l’alcohol i les drogues i el seu impacte, en la conducció i altres àmbits. A més, Mateu ha recordat la determinació per continuar posant tots els esforços en erradicar la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, i continuar treballant en els objectius marcats en matèria de seguretat viària.