La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona impulsen l'ocupació i empreses de l'economia blava

Les dues administracions signen un conveni, comprometent-se a buscar mesures que contribueixin a la descarbonització

El Port de Barcelona rep un premi a la Innovació i la Sostenibilitat | ACN El Port de Barcelona rep un premi a la Innovació i la Sostenibilitat | ACN

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona han signat un conveni que, entre altres objectius, persegueix l'impuls de la creació de noves empreses i generar llocs de treball de l'economia blava. L'acord també contempla promoure la desconcentració i desestacionalització d'activitats i serveis, dinamitzar i expandir l'ecosistema vinculat aquest àmbit, assegurar una governança de col·laboració i establir mecanismes de cofinançament per impulsar actuacions estratègiques. Tot plegat, un marc de cooperació per posicionar Catalunya i la capital catalana com a referents del sector a la Mediterrània, que representa el 4,3% del PIB i un 1,4% de l'ocupació a la ciutat.

Aquest conveni va en la línia de l'Estratègia marítima de Catalunya 2030 del Govern, aprovada el 2018 dins l'Agenda Marítima de Catalunya, que busca el desplegament de l'economia blava amb la garantia de l'equilibri social i territorial.

Un marc de cooperació per posicionar Catalunya i la capital catalana com a referents del sector a la Mediterrània

L'Ajuntament de Barcelona disposa del Green Deal, que aposta per la diversificació de l'economia a partir de diferents sectors estratègics com el de l'economia blava.   

Més informació
El Port de Barcelona viatja al Canadà per impulsar projectes d'economia blava amb el Quebec
El Govern s'alia amb la Copa Amèrica de vela per donar ales a l'economia blava
L'economia blava i el negoci emergent, eixos centrals de l'Smart Ports 2023
Avui et destaquem
El més llegit