El Govern executa un 97% del pressupost previst en el Pacte Nacional per a la Indústria

Torrent confia mantenir les xifres aquest 2024, però admet que no tenir pressupostos "ho posa més difícil"

Un treballador de Coca-Cola entre la maquinària de la fàbrica de Martorelles | ACN Un treballador de Coca-Cola entre la maquinària de la fàbrica de Martorelles | ACN

El Govern assegura que el 2023 va executar un 97% del pressupost previst en el Pacte Nacional per a la Indústria, 786,39 milions d'euros. "Són unes xifres excel·lents", ha dit el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha assegurat que això es demostra en els registres d'ocupació o exportacions.

"El Pacte Nacional per a la Indústria és una eina eficaç i efectiva que hem de poder desplegar en les mateixes condicions que hem fet fins ara", ha defensat. En aquest sentit, ha confiat poder mantenir el ritme de desplegament aquest 2024, però ha admès que no tenir pressupostos "ho posa més difícil". Des que es va aprovar, el setembre del 2022, l'executiu diu que hi ha invertit 1.400 milions d'euros.

Més info: Cap a on va la indústria?

L'apartat de sostenibilitat, energia i economia circular és l'àmbit temàtic del Pacte Nacional per a la Indústria que ha executat més fons (263,3 milions) dels cinc que constitueixen el pacte, seguit del de la digitalització, la innovació i la internacionalització (243 milions) i l'ocupació (169 milions). Així mateix, ha executat provisionalment 89,4 milions en infraestructures i sòl industrial i 20,9 milions en finançament i dimensió empresarial.

L'apartat de sostenibilitat, energia i economia circular és l'àmbit temàtic del Pacte Nacional per a la Indústria que ha executat més fons

Torrent ha subratllat que hi ha línies sobreexecutades, és a dir, a què la Generalitat ha destinat "més recursos fins i tot dels que estaven previstos", i ha enumerat el programa d'ajudes per a la renovació de maquinària i equip, els recursos destinats a captar projectes estrangers i les polítiques de formació del SOC.

Més informació
Èxit a la primera sessió del programa “indústrIA” per plasmar l'impacte de la IA a l'economia
El camí per recuperar la indústria a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit