Les inversions en startups de salut a Catalunya augmenten un 87% durant el 2022

El creixement contrasta amb la tendència a la baixa registrada a Europa i els Estats Units

Un investigador de l'Institut de Recerca Josep Carreras al laboratori | ACN Un investigador de l'Institut de Recerca Josep Carreras al laboratori | ACN

Les inversions en startups de la salut van augmentar un 87% durant el 2022 a Catalunya, fins a 445 milions d'euros. Així ho revela un informe de CataloniaBio & HealthTech, que detalla que el creixement registrat en l'últim any contrasta amb la tendència a la baixa d'Europa i els Estats Units, on es van registrar "descensos significatius" en les xifres de capital aixecat en les empreses emergents del sector de la salut.

Els fons de capital risc van posicionar-se com la principal font de finançament, ja que van representar el 77% de les inversions de les startups catalanes. Per subsectors, destaquen les biotecnològiques, que durant l'últim any van assolir un rècord d'inversions per valor de 185 milions d'euros.

En canvi, el capital aixecat en el subsector de la salut digital va baixar fins a 39 milions d'euros. Durant l'últim any, l'informe destaca que hi va haver tres grans rondes de finançament en el sector de la salut, efectuades per les empreses Impress, Minoryx Therapeutics i SpliceBio, respectivament.

Pel que fa a l'origen de les inversions, la majoria van arribar d'accionistes locals, tot i que l'informe apunta a una tendència a l'alça de capital estranger. Per àrees d'investigació, destaca l'oncologia, que ha concentrat un 22% dels projectes d'R+D del sector de la salut durant l'últim any. L'informe també assenyala les teràpies avançades. L'informe conclou que vuit de cada 10 empreses emergents del sector de la salut assegura que va tancar l'any assolint els objectius que va marcar-se.

Més informació
La startup de l'àmbit de la salut Nimble Diagnòstics rep un premi de Barcelona Activa
Les startups de la salut aixequen 445 MEUR a Catalunya
La startup catalana Onalabs obre una filial a Andorra per tractar salut i esport
Avui et destaquem
El més llegit