Llibre, sobre les eleccions a la Cambra: "Sempre quedarà Foment"

El president de la patronal es mostra "tranquil" i espera que es mantingui la col·laboració

El president de Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre | ACN El president de Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre | ACN

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha confiat que es mantingui la col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona després de la victòria de la candidatura independentista Eines de País però ha dit que si les coses agafen la direcció que no voldrien "sempre quedarà Foment". En un esmorzar informatiu organitzat per FEMLlobregat, ha insistit que la patronal catalana s'ha mantingut "neutral" i que, un cop coneguts els resultats, esperen que es mantingui la "col·laboració històrica" per "plantejar fulls de ruta comuns sobre innovació, internacionalització, digitalització i projecció europeista". Ha afegit que de moment estan "molt tranquils" i ha esperat a veure com evolucionen les coses.

Més info: La Cambra de los Hermanos Marx: "Es filtra aquí i allà, mirem les dades"

Des de Foment ja van felicitar els guanyadors, felicitació que ha repetit aquest dimecres Sánchez Llibre davant de mig centenar d'empresaris a l'Hospitalet de Llobregat. Més enllà d'aquesta felicitació, el president ha volgut deixar clar que ha mantingut la neutralitat en tot el procés electoral: "Que quedi clar que Foment no es presentava a les eleccions a la Cambra, vam adoptar una actitud neutral perquè no vam donar suport directament a cap candidatura. Ni som guanyadors, ni som perdedors", ha manifestat. 

De cara al futur, espera que la col·laboració que fins ara han mantingut les dues entitat "vagi en la mateixa direcció de la defensa dels interessos empresarials, l'economia productiva i els empresaris". "De moment estem molt tranquils", ha assegurat. En tot cas, ha dit que si això no es compleix i en el futur "les coses van en una direcció que no és" la que voldrien, hi continuarà estant la patronal. "L'ideal és que es mantingui la col·laboració que històricament hem mantingut amb la Cambra, ha estat molt important i potent i volem que continuï així", ha declarat. 

El president de Foment s'ha mostrat "convençut que hi haurà diàleg" i espera que fins el 5 de juny, dia en que s'han d'escollir els representants de les organitzacions empresarials, puguin parlar amb Eines de País. "Des d'avui fins el 5 de juny hi haurà temps de parlar", ha apuntat. 

Més informació
La trucada de Valls a Eines de País: "Una transició amistosa i ordenada"
Eines de País s'imposa a la conspiració: majoria a la Cambra
"Visca la República!" a la Cambra de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit