El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Imatge d'Enric Rojas (Movistar), Eulàlia Carbonell (RAC1), Maria Teresa Ballester (Cellnex) i Víctor Manuel Sánchez (Seat) Imatge d'Enric Rojas (Movistar), Eulàlia Carbonell (RAC1), Maria Teresa Ballester (Cellnex) i Víctor Manuel Sánchez (Seat)

La selecció dels anuncis més rellevants dels darrers dies:

-Rudolf Louis Schweizer serà el nou home fort de Dr.Oetker a Damm, on actualment té el 25% del seu capital. Schweizer substitueix l’històric president del grup alemany, August Oetker. El moviment es formalitzarà durant la pròxima junta d’accionistes, prevista pel 23 de maig. 

-Jonathan Amouyal i María Teresa Ballester són els nous consellers de Cellnex, després de rebre la validació del consell d’administració. Amouyal representa els interessos del principal accionista, TCI, i Ballester accedeix al càrrec com a independent. Dues persones que substitueixen a Bertrand Kan i Peter Shore. 

-Francisco Reynés s’incorpora al consell d’administració del grup francès Veolia com a conseller independent pels pròxims quatre anys. L’aterratge del president de Naturgy s’ha formalitzat en una junta d’accionistes que s’ha celebrat aquesta setmana.

-Seat ha triat Víctor Manuel Sánchez com advocat general i director del departament jurídic de la companyia a Espanya, sota la supervisió de Wayne Griffiths. Fins ara, el jurista era un dels responsables de l’equip d’Arbitratge a Cuatrecasas. 

-Nova etapa a RAC1 i RAC105. A partir de l’1 de maig, Eulàlia Carbonell serà la directora gerent de les emissores amb l’encàrrec de reforçar la coordinació interna amb la resta d’àrees del Grup Godó. Xavi Pérez assumeix la direcció de Continguts, amb responsabilitat sobre la programació, i Eli Sabanés dirigirà el departament d’Administració. 

-Enric Rojas serà el nou home fort del departament d’Esports de Movistar Plus. L’antic dirigent de Kosmos i el grup IMG s’encarregarà de desenvolupar nous formats audiovisuals o la gestió dels drets televisius de la plataforma de pagament. 

-Danone ha situat Pedro Schuler a la vicepresidència de Vendes a Espanya, càrrec que desenvoluparà des de les oficines de Barcelona. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Nova School of Business & Economics de Lisboa, Schuler es va incorporar l’any 2004 a l’empresa i des d’aquella data ha exercit diferents tasques comercials.

-Escofet, empresa propietat de Ciments Molins, ha oficialitzat el nomenament de Daniel Milà com a nou director general, en substitució d’Andreu Gomà. Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, l’executiu ha ocupat càrrecs similars a Catalonia Ceràmica, Xella Group i Cepex.

-Canvis de pes a Teresa Carles. El grup d’alimentació saludable ha incorporat Jesús Collado com a director general de l’univers Hospitality, Jesús Ramos serà el director de la unitat productiva Healthy food, Jonathan Ramiro Pintos com a director industrial i Enrique Mandado assumeix la direcció d’Operacions. 

-Joan Alegre deixa la direcció general d’Alayans, la firma comercialitzadora del grup Henneo. Des de l’any 2012 fins al 2019, l’executiu català va ser directora general d’El Periódico. Després d’aquest projecte es va convertir en delegat del grup aragonès a Catalunya.

-Jaume Roura ha estat reelegit president de la patronal Fecavem pels pròxims quatre anys, després de la celebració d’una assemblea general de l’entitat que s’ha dut a terme aquesta setmana a Lleida. L’horitzó del nou mandat, segons Roura, és la transformació de la mobilitat urbana.

-El Barcelona Music Lab troba un executiu a Netflix. Pablo Skaf, fins fa poques setmanes director de Màrqueting de la plataforma a Espanya i Portugal, serà el director general de la fundació. L’objectiu és posicionar la ciutat entre les grans capitals de la indústria musical. 

-L’assemblea general de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre ha validat la reelecció de Baldiri Ros com a president d’una entitat que agrupa 1.200 empresaris de tots els sectors de producció de l’agroalimentació. Nascut a Sant Boi de Llobregat, Ros és vicepresident de Foment del Treball i membre del comitè executiu de la CEOE. 

-Lluís Rius ocuparà la direcció de Cultura de la Universitat Oberta de Catalunya, on des de fa deu anys dirigia el departament de Comunicació. Rius és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, centre on també ha exercit de professor de màster. 

-Cuatrecasas nomena vuit nous socis, dels quals dos formen part de l’oficina situada a Barcelona: Elisabeth de Nadal i Roger Freixes. La primera jurista està especialitzada en l’àmbit empresarial i dels drets humans, mentre que el segon focalitza l’activitat en el món mercantil. 

-Novetats a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El periodista David Melgarejo serà el responsable de TV3 i Catalunya Ràdio a Madrid, després de guanyar un procés de selecció interna. Fins ara, Melgarejo era corresponsal de la televisió pública catalana a París. 

-Jordi B.Oliva seguirà com a president de la Federació de Productores Audiovisuals (PROA), una tasca que va iniciar fa dos anys. El productor d’Imagic TV vol consolidar el rol de l’entitat com a promotora de la producció audiovisual a l’Estat. En paral·lel, Oliva també prioritza el paper d’interlocutor entre les productores i les administracions públiques i els grups polítics.

-Guillermo Galofré s’incorpora a l’equip de BNP Paribas a Barcelona per treballar l’àmbit de la banca privada. Llicenciat en Administració d’Empreses per l’Institut Químic de Sarrià, Galofré treballava des de fa nou anys a la ciutat suïssa de Ginebra.

-Mireia Armengol és la nova directora de Màrqueting d’Engel & Völkers a Espanya, Andorra i Portugal, sota la supervisió de Juan-Galo Macià, president de l’empresa a la regió Ibèria. Abans, Armengol ha desenvolupat tasques similars a YouPlanet. 

-Gemma Vivet, directora general del grup Geopork, accedeix a la presidència del Consell Empresarial d’Osona en substitució de Lurdes Baulenas, qui ha ocupat el càrrec des de fa 11 anys. El canvi s’ha validat aquesta setmana durant l’assemblea de l’entitat. 

-Josep Desquens és el nou administrador del Museu Nacional d’Art de Catalunya, després de rebre el suport del patronat del centre cultural i la junta de Museus de Catalunya. Nascut a Parets del Vallès, Desquens acumula una llarga experiència al capdavant d’institucions públiques i privades com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

-El grup noruec Nordea Asset Management ha col·locat Javier de Moragas a la direcció del departament de Vendes per Espanya i Andorra. Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona, el directiu també ha treballat a Neo Inversiones i el Banc Sabadell. 

-Clara López formarà part de l’equip d’Allianz Global Corporate & Speciality per les regions Iberia i Latam. Enginyera de Camins per la Universitat Politècnica de Catalunya, López també ha treballat en altres projectes com Mapfre, Saba o Bonanova Serveis Integrats. 

-Pablo Querol és el nou director general de l’hotel ME Sitges Terramar, espai que acaba d’assolir la condició d’establiment cinc estrelles. Amb una llarga experiència dins del grup balear, l’encàrrec que ha rebut Querol és reforçar la marca del municipi del Garraf i, a la vegada, fixar aliances amb els hotels de Barcelona. 

Més informació
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit