7 de cada 10 famílies catalanes compraran joguines al supermercat per Nadal

Segons un estudi d'una cadena, els principals motius per visitar aquesta tipologia d'establiments són el preu i la facilitat de compra

Magatzem de joguines infantils | iStock Magatzem de joguines infantils | iStock

Set de cada deu famílies catalanes compraran les joguines de Nadal al supermercat. Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi realitzat per ALDI. Segons la documentació facilitada per la cadena, les raons principals per dur a terme les compres en un gran establiment són el preu, la bona relació qualitat-preu dels productes i la facilitat de compra. El 74% dels consumidors, sempre a partir de les dades de l’estudi, creu que un supermercat garanteix una compra responsable. El 58% dels catalans i les catalanes gastaran, de mitjana, uns 200 euros en joguines. 6 de cada 10 llars tenen previst destinar el mateix pressupost que l’any 2022 per completar la compra de les joguines. La inflació tornarà a tenir un gran protagonisme dins la campanya de Nadal.

El 70% dels consumidors assegura que aquest aspecte incidirà, d’alguna forma, a l’hora de dibuixar el pressupost. El 69% dels nens i nenes de Catalunya reben més de la meitat del que demanen en la carta. No obstant això, cada vegada són més les famílies que limiten les peticions dels seus fills amb la finalitat de dur a terme una compra més responsable. Segons l'informe, el principal motiu per a no comprar tot el que demanen és per a ensenyar-los a valorar els regals (43%), per responsabilitat i sostenibilitat (33%) o perquè demanen moltes joguines (33%). El 70% de les famílies té en compte els materials de fabricació de la joguina i que aquests siguin certificats i sostenibles. A més, 9 de cada 10 pares i mares (90%) es fixen en el fet que les joguines siguin educatives, segueixin l'edat recomanada (88%), fomentin valors positius (86%) i que no siguin violentes (83%). Concretament, 6 de cada 10 catalans i catalanes (61%) té en compte sempre el desenvolupament educatiu de la joguina.

La inflació a Catalunya s’ha disparat nou dècimes fins a un 3,4% més que el mes de setembre de l’any passat. Amb aquest resultat, l’IPC arrossega tres mesos d’increments en la variació interanual. L’augment s’ha experimentat, especialment, amb productes com el sucre (+45,8%) i l'oli (+38,7%). En comparació amb l'agost, els preus de consum s'han mantingut plans (0,0%), segons l'indicador mensual sobretot per l'impuls dels carburants. A l'Estat, l'IPC ha escalat nou dècimes i ha situat la variació anual en el 3,5%, una dècima per sobre de la xifra catalana. D'aquesta manera, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha confirmat l'indicador avançat fa dues setmanes. Respecte a l'agost, els preus a l'Estat també van pujar un 0,2%. Els preus, per tant, durant el setembre s'han situat un 3,4% més cars que fa un any a Catalunya.

Més informació
Catalunya lidera les exportacions de joguines a l'Estat
Els reis de les joguines
L'Eurostat confirma la caiguda de la inflació amb la taxa més baixa des de la guerra d'Ucraïna
Avui et destaquem
El més llegit