Novetats amb els viatges de l'Imserso: podran començar a mitjans d'octubre

El grup turístic mallorquí Avoris gestionarà les tradicionals sortides per a jubilats després que el tribunal hagi desestimat els tres recursos

Un grup de turistes davant la Catedral de Barcelona | ACN Un grup de turistes davant la Catedral de Barcelona | ACN

Els viatges de l'Imserso començaran cap a meitats d'octubre, tal com és habitual. El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha rebutjat els recursos presentats a la licitació pels grups turístics que no van resultar adjudicataris (Soltour, Mundiplan i Nautalia) i el grup turístic mallorquí Avoris Corporación Empresarial gestionarà les tradicionals sortides per a jubilats.

L'operadora turística va guanyar tota la contractació de les sortides, els tres lots. Es tracta de la primera vegada que una sola companyia guanya tota la licitació. En cas que el tribunal hagués acceptat els recursos, les agències de viatges havien avisat que durant uns mesos el programa podia quedar "en stand-by".

Més info: Picabaralla a l'Imserso: 900.000 pensionistes "sense vacances"

Enguany l'Imserso ofereix 886.2269 places i els preus oscil·len en funció de la zona dels viatges. A la costa, se situen entre els 210,72 euros i els 290,07 euros en règim de pensió completa i en funció de si s'hi inclou transport i si l'estada és de 8 o 10 dies. A les zones costaneres insulars van des dels 210,39 euros fins als 435,95 euros i el turisme d'escapada entre els 124,68 euros per a estades de quatre dies en capitals de província en mitja pensió fins als 293,16 euros per als circuits culturals de sis dies de durada en pensió completa.

Els orígens de l'Imserso

La història de l'Imserso va començar el 1985 amb l'oferta de 16.000 places, 19 hotels i dos destins: Benidorm i Palma, a Mallorca. I és que mesos abans, l'alcalde de Calvià (Mallorca), Paco Obrador, del PSOE i secretari d'UGT a les Balears, es va plantar al despatx de Joaquín Almunia, ministre de Treball, per plantejar-li una altra qüestió sobre el turisme en temporada baixa: "Qui pot viatjar a l'hivern, quan no hi ha vacances?" I la resposta era senzilla: els jubilats.

Obrador (PSOE): "Qui pot viatjar a l'hivern, quan no hi ha vacances?"

Ràpidament li van donar suport el seu equip, l'oposició, els hotelers i el més difícil: que l'Estat els hi subvenciones una part. Cal destacar que en aquella dècada, la pensió mitjana era de tan sols 33.000 pessetes al mes, que transformat a la moneda actual seria de 200 euros. Obrador sempre explica que "aquella acció va néixer per fomentar el treball, no com una acció social". Però, evidentment, ho ha canviat tot: més de 20 milions de jubilats d'Espanya han fet servir el programa al llarg de la història i més de 900.000 jubilats es mouen cada any a una zona turística per gaudir de dies de descans. Una experiència per milers de pensionistes que han viscut una guerra civil, una dictadura i una transició i que han sabut el que eren les "vacances de veritat" per primera vegada.

Més informació
Aquest Imserso no serveix
Avui et destaquem
El més llegit