"Som un país de moltes crítiques, però poques solucions"

Cal canviar les dinàmiques de Catalunya, ja que quan la crítica és constructiva sumem

L'entrenador de futbol, Pep Guardiola | ACN L'entrenador de futbol, Pep Guardiola | ACN

L'entrenador i exfutbolista Pep Guardiola va pronunciar durant una plàcida nit de Champions League unes declaracions que van donar la volta al món, tal com recull el director de VIA Empresa, Víctor Costa, a la seva tribuna.

Textualment va ser sobre la guerra d'Ucraïna: "Això no ho hem provocat ni tu ni jo ni ningú... On està l'OTAN? On estan els Estats Units? On està la Unió Europea? Per intentar -ara ja és tard- evitar això. És el fracàs absolut de l'ésser humà. És el fracàs absolut de les institucions polítiques. Els polítics només estan per a què puguem viure una mica millor. Nosaltres som els que treballem i paguem impostos. Ells només s'han de preocupar que aquestes coses no passin. Només. Són tots uns fracassats. Tots."

Puc estar d'acord en l'afirmació, però m'agradaria aportar el meu punt de vista. En primer lloc, pot ser una sensació que tots hem pogut sentir en algun moment, però quan un creu que alguna cosa no es fa bé crec que té l'obligació d'apuntar quin remei aplicaria, cosa que no expressa el Pep.

Allò de "no m'agrada això" sense exposar la teva alternativa, no explica, ni aporta. Considero que a Catalunya, com a país, critiquem molt, però no aportem solucions. És el gran error que no ens permet avançar. És el moment d’impulsar noves dinàmiques.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat.

Més informació
Sóc empresari, anarquista i t’explicaré el motiu
"Els polítics són tots uns fracassats"
Avui et destaquem
El més llegit