Entre la "bonança econòmica" de Torra i l“estabilitat política” de Talamàs

La Cambra de Terrassa celebra l'acte de lliurament dels Premis Cambra 2019 a empreses de la demarcació

Tots els premiats en els Premis Cambra 2019 | Cambra Terrassa Tots els premiats en els Premis Cambra 2019 | Cambra Terrassa

La Cambra de Terrassa ha lliurat aquest dijous 11 de juliol el seu reconeixement a les empreses de la demarcació que més han destacat pel seu potencial econòmic i social durant el darrer any. Un total de catorze empreses han recollit els Premis Cambra, que també han reconegut la trajectòria personal de Joan Vert, fundador Vallès Car Holding, reconegut amb el guardó al Lideratge Empresarial.

Quim Torra: "Si ens descuidem, el corredor mediterrani passarà per Madrid"

L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, que ha fet un discurs destacant les dades econòmiques de Catalunya, "unes xifres excel·lents que demostren que l'economia catalana va bé". "No podríem saber què hauria passat si el nostre país políticament hauria agafat una altra orientació. Però aquest període de gran bonança econòmica ha passat en el moment en què el nostre país s'ha plantejat el repte de decidir democràticament el seu futur", ha recalcat el president.

A més, Quim Torra ha posat en valor la potència econòmica de la regió del Vallès i ha titllat "d'inadmissible" la situació de les infraestructures de la comarca. "Un país com el nostre no es pot permetre ni un dia més no tenir el corredor mediterrani, això impedeix les exportacions", ha afegit el president, que ha comentat que "si ens descuidem, passarà per Madrid".

Més info: Infraestructures, el peatge de les empreses del Vallès

Al mateix temps, però, també ha apuntat que “el país ha d’aprendre lliçons perquè hi ha coses que no s’han fet bé”. S’ha referit així a l’augment de persones que es situen fora de l’índex de pobresa, al “forat” que hi ha entre la ciutadania que té estabilitat econòmica i aquella que no, i també ha assenyalat la despoblació que viuen zones com les Terres de l’Ebre.

Per últim, Torra ha volgut destacar la trajectòria empresarial i econòmica de Terrassa, tot recordant que és la tercera ciutat més gran de Catalunya, i ha emplaçat l’alcalde Jordi Ballart a una reunió a curt termini al Palau de la Generalitat. De cara a aquesta trobada, el president ha proposat pactar un organisme bilateral entre l’Ajuntament i la Generalitat per abordar qüestions com l’urbanisme, la sanitat o les infraestructures, amb el mateix model ja acordat amb Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

 

La Cambra de Terrassa reclama estabilitat al Govern català

El nou president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, s'ha estrenat en els Premis Cambra amb un missatge contundent al president de la Generalitat en favor d'una "estabilitat política" que "afavoreixi l'activitat empresarial". "Una estabilitat política que no tenim", ha assegurat Talamàs, que també ha criticat la inacció del Govern, per exemple, amb "un pressupost prorrogat des de 2017". "Aquesta realitat és difícilment entesa per les nostres empreses", ha afirmat el president de la Cambra, que ha afegit: "President, li demano que endegui polítiques que encarin realitats imprescindibles d’abordar, que poc tenen a veure amb l'eix que actualment tot ho mana".

President de la Cambra: "No sabem si ens hauria anat més bé amb una millor estabilitat"

El president de la Cambra ha reconegut les "dificultats derivades d'un marc polític complex" i ser conscients "del recurrent dèficit fiscal" que pateix Catalunya i que "tenalla imprescindibles infraestructures per acompanyar el  desenvolupament". Tot i això, Talamàs reivindica al Govern que abordi les situacions que depenen de la seva competència, "com per exemple la realitat del comerç capil·lar, el qual considerem com un eix vertebrador de la nostra societat". En aquest sentit, demana regulació davant el creixement del comerç digital.

Tot i això, Talamàs ha destacat les bones xifres de l'economia catalana i que "indiquen realitats que contradiuen intencionades alarmes". No obstant, ha afegit: "No sabem si ens hauria anat més bé, i com, amb una millor estabilitat, i no podem deixar de tenir present que un 21% dels nostres conciutadans es troba, malauradament, dintre del llindar de pobresa".

Empreses guardonades

Les empreses guardonades són: Anaconda Biomed (impuls de la innovació, recerca i desenvolupament), Talent Revolution (empresa de nova creació), Taller Jeroni de Moragas (empresa saludable), SensoCar (trajectòria internacional consolidada), Skeyndor (trajectòria internacional consolidada), Robin-Hat (iniciació a la internacionalització), Vectem (iniciació a la internacionalització), Cipsacircuits (millora Contínua, la Sostenibilitat i l’Eficiència Energètica), DVS Air & Sea (millora Contínua, la Sostenibilitat i l’Eficiència Energètica), Azbil Telstar Technologies (empresa saludable), Folgarolas Textil (impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament), Manipulados Vicopack (millor iniciativa comercial i de serveis), Talleres Absa (millor iniciativa comercial i de serveis) i Grup Moehs (iniciativa Empresarial a la Demarcació).

Més informació
Quatre infraestructures viàries pendents que frenen el creixement del Vallès
Les infraestructures catalanes pateixen la política
València, el cul de sac del Corredor Mediterrani
Corredor Mediterrani, parat per obres
Avui et destaquem
El més llegit