Els reptes de la telemedicina i la salut digital marquen el rumb del BHH Summit 2022

El BHH Summit celebra la seva quarta edició debatent sobre el futur de l'assistència sanitària

Inauguració del Barcelona Health Hub Summit 2022 | Cedida Inauguració del Barcelona Health Hub Summit 2022 | Cedida

Telemedicina, salut digital, personalització, intel·ligència artificial, robots, predicció, benestar... El BHH Summit ha celebrat aquest dimecres la seva quarta edició sota el títol #BHHSummit 2022, Solving Real Challenges in Healthcare (resolent els reptes del futur de la assistència sanitària). La jornada organitzada pel Barcelona Health Hub (BHH) i celebrada al Recinte Modernista de Sant Pau, ha acollit -i acollirà al llarg del dia- fins a 50 professionals del sector de la salut que compartiran, a través de speaches i taules rodones, els seus projectes i coneixements envers el futur de la telemedicina i la digitalització dels sectors mèdic, hospitalari, farmacèutic i assegurador. 

L’acte d’inauguració ha anat a càrrec del 1r tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, del director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, i del president de BHH, Cristian Pascual. Collboni ha recordat que la ciència i la tecnologia formen part de l’ADN de la ciutat, i ha posat com a exemple que el 13% de les empreses de nova creació a la ciutat són d’aquestes tipologies. I és que, tal com ha apuntat, "l’Ajuntament ha fet una aposta estructural en favor del talent emprenedor i científic, on la salut digital, la biotecnologia i la indústria farmacèutica tenen un paper destacat". Collboni també ha recordat la col·laboració existent entre l’Ajuntament de Barcelona i BHH per tal de promoure l’ecosistema i també ha felicitat l’associació per l’acord al qual ha arribat amb la Fundació Hospital de Sant Pau per tal de rehabilitar un nou pavelló que els permeti créixer al recinte.

Per la seva banda, Juncà ha remarcat la importància de les empreses de life sciences, que actualment són 1.300 a Catalunya i representen un 9% del producte interior brut. En aquest sentit, ha postat en valor que el sector està reinventant-se per trobar noves solucions als reptes actuals i que hagi trobat un gran aliat en el sector econòmic. Juncà també ha destacat la importància de la innovació lligada a la sostenibilitat i ha demanat que el sector de la salut digital s'alineï en aquesta premissa. Eficiència i sostenibilitat han de liderar el progrés del sector.

A Catalunya actualment hi ha 1.300 empreses de life sciences,
que representen el 9% del producte interior brut

Pascual ha tancat aquest acte d’inauguració recordant la necessitat de continuar avançant en el sector de la salut digital on cada cop serà més necessari el desenvolupament de noves solucions tecnològiques que contribueixin a garantir la sostenibilitat del sistema de salut. I és que, segons ha indicat, en els propers 10 anys faltaran un 50% de professionals d’aquest àmbit.

Així mateix, ha recordat el canvi de paradigma en el tractament de la salut, i el seu pas del sick-care al health care. La medicina preventiva enfront de la cura de les malalties. Per finalitzar, Pascual ha explicat que en trobem només al començament de tot plegat, pel que fa al creixement del sector, i que, per tant, aquest serà de gran atractiu pels inversors.

Més informació
La revolució de la salut digital frisa per un futur unicorn
Només el 50% dels professionals sent que pot parlar sobre salut mental amb el seu superior
Les emergents de salut catalanes capten 296 MEUR en inversions
La medicina del futur té una arquitectura modernista
Avui et destaquem
El més llegit