El tràfic del Port de Barcelona creix per sobre del 9%

Les exportacions llastren el tràfic de contenidors, però les compres internacionals presenten xifres positives superiors al 10%

Un portacontenidors al Port de Barcelona | ACN Un portacontenidors al Port de Barcelona | ACN

El Port de Barcelona va moure uns 23,9 milions de tones durant el primer terç de l'any. L'activitat a la infraestructura barcelonina va registrar entre el gener i l'abril un augment de l'activitat el 9,1% si es compara amb el mateix període de l'any anterior. El lleuger retrocés de les exportacions, del 2,2%, es veu compensat per l'acceleració de les importacions i els trànsits, que registren una pujada interanual del 14,1% i el 12,6% respectivament.

Les xifres del port apunten cap a un lleuger retrocés en el trànsit de contenidors, que es redueix en un 3,8% si es compara amb el mateix període de 2021, fins als 1,17 milions de tones. L'organisme argumenta que el principal efecte per a aquest alentiment ha estat el descens dels contenidors plens d'exportacions, que han caigut un 8,6%; una davallada que no ha pogut amortir l'augment del 10% en els contenidors plens d'importacions.

En els productes específics, destaca el tràfic de líquids a granel, amb 5,5 milions de tones transitades per les instal·lacions portuàries, un creixement del 47,1%. En el cas dels hidrocarburs es registra un augment general proper al 50%; que es dispara fins al 100% si s'observa el tràfic de benzina i gas natural, pel 94% dels biocombustibles. En total, el Port ha vist passar unes 623.661 tones de carburs.

També van destacar els líquids en trànsit, amb prop de 2,6 milions de tones, un creixement del 87,5% comparat amb l'any anterior. En aquesta categoria també destaquen la benzina i els biocombustibles, un factor que "reforça el paper del Port de Barcelona com a hub de la Mediterrània" en aquest tipus de productes. En el cas dels sòlids, amb un tràfic total superior als 1,5 milions de tones, l'organisme registra un creixement especialment destacat de cereals i farines (82,6%); tot i que la vertical que més s'ha disparat ha estat la de les potasses, amb un creixement del 261,3%.

Més informació
El Port del Fòrum de Barcelona bateja el submarí Aurelia
El Port de Barcelona rep creuers més nous i sostenibles
El Port de Barcelona reduirà l'impacte ambiental de les escales
Avui et destaquem
El més llegit