El pla del Govern espanyol per reactivar el turisme

El pla constarà de 2.500 milions d'euros en avals ICO i 151 milions d'euros en inversió per a la transformació i digitalització del sector

Una terrassa de la platja de Barcelona | Europa Press Una terrassa de la platja de Barcelona | Europa Press

El Govern espanyol aprovarà abans del 15 de juny un pla de 2.651 milions d’euros de reactivació del sector turístic. Així ho recull l’acord subscrit per l’Executiu de Pedro Sánchez amb Ciutadans per a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma. “Abans del 15 de juny, el Govern aprovarà un pla d’ajudes per al turisme i les seves activitats associades com restauració, hostaleria i activitats turístiques”, diu el text.

El pla tindrà, “com a punt de partida”, una línia d’avals ICO de 2.500 milions d’euros “per garantir la liquiditat del sector” i una inversió de 151 milions d'euros “en la transformació i digitalització del sector que inclourà el reforç de destins intel·ligents i sostenibles”.

La inversió també serà en “programes de formació, capacitació i digitalització per a empreses, negocis i treballadors del sector, que és un dels motors econòmics del país”.

Obrir fronteres

Pimec, de la seva banda, ha reclamat establir ajuts directes de 2.800 milions d'euros el 2020 i 2021 a petites, mitjanes empreses i autònoms del sector turístic català per "reactivar" la indústria i "adaptar-la a les exigències" derivades de la pandèmia. Així mateix, ha demanat avançar al 15 de juny la reobertura de fronteres, ja que considera que l'1 de juliol és "massa tard", especialment en comparació amb el comportament d'altres països a Europa, com França o Itàlia.

Més info: El cafè per a tots no serveix per salvar el turisme

L'objectiu d'aquestes mesures és reduir l'impacte de la crisi en el sector. Segons una enquesta de la patronal, un 23,6% de les pimes del sector s'han plantejat tancar definitivament i un 56,2% ha estudiat ajustar les plantilles amb caràcter permanent pels efectes de la crisi sanitària.

Més informació
Recompensar els sanitaris fomentant el turisme i el comerç
Un protocol "únic i homogeni" per a la reobertura del turisme
Avui et destaquem
El més llegit