L'Hospital de Bellvitge s'apunta a formar emprenedors en salut

Un equip d’estudiants identificarà necessitats no resoltes que puguin convertir-se en oportunitats de negoci o àrees de millora

L'Hospital de Bellvitge col·laborarà amb el programa d·HEALTH Barcelona | Cedida L'Hospital de Bellvitge col·laborarà amb el programa d·HEALTH Barcelona | Cedida

Formar emprenedors en salut. Aquest és l'objectiu de la 7a edició de Design Health Barcelona, el programa impulsat per Biocat per formar futurs emprenedors i innovadors en el sector salut a l'Hospital Universitari de Bellvitge, que es posa en marxa el 7 de gener, segons informen en un comunicat. Seguint la metodologia del biodisseny de la Universitat d’Stanford (EEUU), els participants de d·HEALTH Barcelona viuen dos mesos d’immersió clínica en un gran hospital per detectar in situ necessitats clíniques reals no resoltes susceptibles de convertir-se en nous productes o serveis.

Al llarg del programa els participants experimenten un cicle complet d'innovació, des de la identificació de la idea de negoci fins al disseny i prototipatge d'una solució viable i la recerca de finançament. Els estudiants treballen en equips multidisciplinars formats per graduats i doctors en ciències de la vida, enginyeria, disseny, i economia i empresa. Com a novetat de l’edició 2020, un equip farà per primer cop una immersió clínica de vuit setmanes a l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Durant la seva estada a l’hospital, els alumnes observaran i parlaran amb els facultatius i pacients per identificar-hi necessitats clíniques no satisfetes i escolliran una d’elles per desenvolupar un projecte de negoci. A més, els alumnes lliuraran a l’hospital un informe amb les potencials àrees de millora detectades. Segons afirma la doctora Encarna Grifell, directora d’Estratègia i Innovació de l’Hospital Universitari de Bellvitge, “per a nosaltres la innovació constitueix una palanca estratègica fonamental per transformar la realitat i orientar les accions de millora a les necessitats no cobertes d’una atenció que volem que sigui excel·lent".

En aquesta línia afegeix que “estem molt contents de rebre a l’Hospital de Bellvitge l’equip de professionals del programa d·HEALTH Barcelona i de treballar conjuntament amb ells per tal d’intentar resoldre problemes assistencials i de millorar l’experiència del pacient amb solucions innovadores i que, alhora, els aporti una oportunitat de portar a terme un projecte de negoci”.

Més informació
"L'envelliment de la població suposarà un repte, però també obrirà un ventall d'oportunitats"
Tractaments endoscòpics de l'obesitat: consells i beneficis
Una motxilla que s'adapta al càncer de mama
Avui et destaquem
El més llegit