Distància i mascaretes entre les nombroses empreses que creixen a Lanzadera | Cedida
Distància i mascaretes entre les nombroses empreses que creixen a Lanzadera | Cedida

Lanzadera duplica el nombre de startups a la Marina

La incubadora valenciana recupera també empreses que ja passaren pel centre i que busquen un nou impuls

Lanzadera ha acollit en la convocatòria d'aquest mes de setembre a 130 startups, multiplicant per 5 el número habitual de seleccionades en les seues edicions prèvies. Amb aquesta nova entrada, 200 empreses se situen actualment en les seues instal·lacions, consolidant a Marina d'Empreses com un dels principals ecosistemes emprenedors d'Europa, asseguren. “És tot un desafiament per a Lanzadera acollir en una mateixa edició a 130 empreses. Ja són 200 les startups instal·lades en Marina d'Empreses, una xifra ambiciosa que mostra la renovada aposta de Juan Roig per impulsar l'emprenedoria, que recolza amb la seua aportació de més de 10 milions d'euros”, assegura Javier Jiménez, director general de Lanzadera.

Les startups que s'incorporen al programa Lanzadera, triades entre les 1.800 que han presentat candidatura en aquesta convocatòria, ofereixen solucions innovadores en sectors com la moda, les finances, la salut, la restauració, els videojocs o el màrqueting, entre altres. D'elles, quasi mig centenar s'han incorporat a la fase Start del programa, la qual acull a persones que, encara que no hagen desenvolupat completament el seu projecte, tinguen la idea inicial i una actitud emprenedora. En aquesta fase, la formació de l'emprenedor en cadascuna de les àrees de negoci té una gran importància.

En la fase Traction, d'incubació, s'han seleccionat a un total de 46 projectes que ja han llançat el seu producte o servei al mercat i disposen de les seues primeres mètriques. Els emprenedors reben acompanyament i suport per a començar a augmentar les vendes i a desenvolupar-se d'una forma escalable. Per part seua, 23 startups han sigut incloses en la fase Growth del programa, la qual té l'objectiu de fer créixer a empreses que han consolidat el seu model de negoci. Les startups obtenen totes les eines possibles per a disparar la seua facturació i la seua cartera de clients.

Finalment, Jeff, Declarant i GrowPro Experience s'han incorporat a la fase Scale Up, dirigida a empreses que han crescut molt i que tenen un model de negoci provat i rendible; mentre que algunes startups que van passar per edicions anteriors han sigut recuperades per a rebre de nou el suport: Aiudo, Discocil, Gana Energia, Holafly, Howlanders, Lamburguesa, MESbook, Momocca, Siga Saffron, Sepiia, Trucksters, UO, Waynabox i WITRAC.

Més info: Jeff fa el salt i obre el seu primer centre de 'fitness'

Les startups seleccionades podran rebre des d'ajudes de 1.000 euros fins a finançament per valor de 500.000 euros, xifra que s'ajustarà a les necessitats concretes de cadascuna. A més, els acords Corporate seran accessibles per a qualsevol emprenedor, independentment de la fase en la qual es trobe. En aquesta edició 14 empreses col·laboraran en els acords que Lanzadera manté amb Abanca, Acciona, Ribera Salud, Janssen (on participarà Quibim, empresa invertida per Angels), Facsa, Mercadona i Playstation.

Més informació
Quan una startup deixa de ser-ho?
Què necessiten ara les startups?
Avui et destaquem
El més llegit