Abertis licita per les autopistes de Mèxic

El grup controlat per ACS i Atlantia s'ha aliat a GIC, el fons sobirà de Singapur, per presentar la seva oferta

La seu d'Abertis al Paseo de la Castellana La seu d'Abertis al Paseo de la Castellana

Abertis ha presentat una oferta per competir per fer-se amb Red de CarreterAs de Occidente, una de les majors empreses d'autopistes de Mèxic, segons han confirmat fonts del sector. El grup controlat per ACS i Atlantia s'ha aliat a GIC, el fons sobirà de Singapur, per presentar la seva oferta.

L'operació consisteix a fer-se amb la participació del 70% que Goldman Sachs té en aquest grup mexicà de vies de pagament i sobre la qual ha posat el cartell de es ven. De confirmar-se, aquesta seria la primera operació de compra que Abertis realitza des de la venda a ACS i els Benetton.

Fonts oficials d'Abertis consultades per Europa Press han declinat realitzar cat comentari.

Red de Carreteras de Occidente (RCO) gestiona onze autopistes de Mèxic que sumen 876,5 quilòmetres de longitud, en la qual constitueix una de les principals xarxes de pagament del país, segons indica la companyia a la seva pàgina web.

Es tracta d'una xarxa que, segons detalla, conforma el "eix vertebral" de les vies de comunicació a la regió centro i occident del país, connectant el "més important corredor industrial" de Mèxic i les dues majors ciutats, Ciutat de Mèxic i Guadalajara.

Entrada en norteamérica

A més, permetria a la companyia posar un peu a Amèrica del Nord, comprat on encara no ha aconseguit entrar i estratègic en la política de creixement del grup.

Malgrat posicionar-se per fer-se amb aquesta empresa, Abertis encara té pendent presentar el pla estratègic anunciat pels seus nous accionistes.

Amb aquest pla, Abertis busca precisament créixer sumant nous actius a la cartera d'autopistes que ja gestiona en quinze països d'Europa, Llatinoamèrica i Àsia, concorrent a licitacions i, tal com és el cas, sense descartar adquisicions.

Més informació
Abertis col·loca bons de 1.300 milions d'euros per reestructurar deute
Abertis, dos anys d'espera per saber si cobra el que demana a Foment
Llum verda perquè Red Eléctrica compri Hispasat a Abertis
Avui et destaquem
El més llegit