La IA a la fàbrica: automatització, optimització de processos i major productivitat

Empreses com Ais Vision, Accenture, T-Systems o Grup Álava, presentaran a l'Advanced Factories les seves solucions digitals aplicades a la indústria

Advanced Factories analizará el potencial de la Inteligencia Artificial en la fábrica Advanced Factories analizará el potencial de la Inteligencia Artificial en la fábrica

El 63% dels executius creu que l'impacte de la Intel·ligència Artificial (IA) serà major que el d'internet, segons l'Enquesta Anual Global 2019 de PwC. Unes xifres que demostren el potencial d'aquesta tecnologia en la indústria i com pot transformar les nostres fàbriques en plantes intel·ligents que millorin l'eficiència i la productivitat. Per això, la Intel·ligència Artificial tindrà un tracte especial en l'Industry 4.0 Congress, que se celebrarà del 3 al 5 de març a Barcelona en el marc d'Advanced Factories.

Més info: La gran setmana de la innovació industrial arriba a Barcelona amb Advanced Factories

La Intel·ligència Artificial són diferents tecnologies capaces de detectar, comprendre, actuar i aprendre. Així, pot predir el que succeirà en el futur a partir d'una gran quantitat d'informació sobre fets passats. De fet, segons un estudi d'Accenture, la Intel·ligència Artificial podria impulsar les taxes de rendibilitat en gairebé 6 punts percentuals en 2035 en 16 sectors de 12 economies diferents. I és que més enllà de potenciar la productivitat, aquesta tecnologia permet l'automatització de processos i de la producció, el manteniment predictiu, la gestió intel·ligent d'inventaris i del consum energètic, i fins i tot la planificació de la demanda i optimització de tota la cadena de subministrament.

En aquest sentit, l'Industry 4.0 Congress analitzarà i debatrà de quina manera la Intel·ligència Artificial facilita que les operacions s'executin amb la menor intervenció manual possible i la major fiabilitat, i com permet anticipar-se i actuar abans que sorgeixin els problemes. A més d'incrementar el rendiment i la qualitat del resultat final, així com reduir costos, gràcies a fluxos de treball automatitzats i que fan que el treballador pugui centrar-se en aquelles tasques en les quals realment aporta un valor afegit. Així, més de 300 experts internacionals compartiran a l'Industry 4.0 Congress la seva visió sobre les oportunitats que ofereixen les tecnologies digitals com la Intel·ligència Artificial, IIoT, Big Data, blockchain o cloud computing a les fàbriques actuals per convertir-les en plantes 4.0.

En paraules d'Albert Planas, director d'Advanced Factories, "és el moment que les plantes industrials acullin amb els braços oberts noves tecnologies com la Intel·ligència Artificial, així com ho van fer la passada dècada amb els sistemes d'automatització o la robòtica". Per això, més de 350 empreses expositores presentaran a l'Advanced Factories les seves solucions relacionades amb la Intel·ligència Artificial o altres tecnologies digitals. Així, companyies com Ais Vision, Accenture, T-Systems o Grup Àlaba, entre unes altres, mostraran als professionals de diverses indústries com alimentació, automoció, aeronàutica, ferroviari, salut, tèxtil, energia i siderúrgia com implementar la Intel·ligència Artificial a les seves fàbriques i els beneficis que aquesta adopció suposa per al seu negoci.

Més informació
Advanced Factories aposta per una nova indústria sostenible i inclusiva
Advanced Factories premiarà els projectes més innovadors d'indústria 4.0
La Indústria 4.0, i la connectivitat marcaran l'Advanced Factories del 2020
Avui et destaquem
El més llegit