Banc Sabadell - Azora: 500 pisos de lloguer per 150 MEUR

Els nous immobles de la firma de gestió estan a Madrid i Barcelona

Josep Oliu i Jaume Guardiola durant la presentació de resultats del Banc Sabadell a Madrid | VC Josep Oliu i Jaume Guardiola durant la presentació de resultats del Banc Sabadell a Madrid | VC

Banc Sabadell ha venut a Azora, firma de gestió d'actius immobiliaris i de pisos en renda controlada i dirigida per Concha Osácar i Fernando Gumuzio, més de 500 habitatges en lloguer per un total de 150 milions d'euros.

Els actius procedeixen del fons immobiliari del Sabadell, que els havia adquirit entre 2005 i 2012 i mantingut arrendats durant tot el període de la crisi. Aquests immobles que passen a formar part de la cartera d'Azora estan situats a les àrees metropolitanes de Madrid i de Barcelona.

Més info: Solvia anuncia un ERO tres mesos després de l'entrada d'Intrum

L'operació ha estat assessorada pels despatxos de Pérez Llorca per part del Sabadell i d'Uría per la banda d'Azora. Una operació que s'emmarca en l'estratègia del banc de desinversió ordenada d'actius en rendibilitat. En l'últim any, l'entitat que presideix Josep Oliu ha aconseguit col·locar al mercat actius per un volum que supera els 600 milions d'euros.

En aquest període s'han realitzat diferents negocis de venda com un portfoli de vuit edificis residencials a la Socimi Vivenio (gestionada per Renta Corporación i controlada pel fons holandès APG) per més de 170 milions d'euros; tres hospitals llogats al Grup Quirón Salut (adquirits per la família Godia) per 200 milions d'euros, i un portfoli logístic/industrial al fons americà Blackstone per poc més de 100 milions d'euros.

L'estratègia de vendre immobles

Aquesta maniobra ha permès al Sabadell, que està accelerant la venda d'immobles, diferenciar la venda d'aquests actius de les grans vendes de carteres amb actius granulars i heterogenis que també ha dut a terme en els últims exercicis. Azora va vendre fa aproximadament un any Hispània, la socimi que va llançar el 2014, una de les més veteranes del país i que va comptar amb George Soros com un dels principals accionistes.

Aquesta venda es va produir en el marc de l'OPA que Blackstone va llançar sobre Hispània, que ja s'havia convertit en el primer propietari no operador d'hotels del país, amb 46 establiments. A més comptava amb una cartera de 25 edificis d'oficines de Madrid i Barcelona, i habitatges en lloguer.

Azora, Banca March i Indosuez s'han aliat ara per promoure una nova socimi, denominada Adriano Care, amb la qual preveuen invertir 250 milions per fer-se amb una cartera de residències per a la tercera edat, segons van informar els promotors.

Més informació
El Sabadell col·loca 1.000 milions d'euros en deute sènior
Josep Oliu: "En banca sobretot es resisteixen tempestes"
Avui et destaquem
El més llegit