La jornada de reflexió del Banc Sabadell

El conseller delegat Jaume Guardiola critica que "ven molt dir que els bancs no paguen impostos i fer-los vudú"

Jaume Guardiola, conseller delegat del Banc Sabadell | Cedida Jaume Guardiola, conseller delegat del Banc Sabadell | Cedida

El Banc Sabadell ja ha començat la seva jornada de reflexió. A menys de 48 hores per a la celebració de les eleccions generals i en plena celebració del Banc Sabadell Open (antic Godó), el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha presentat des de Barcelona els primers resultats de l'entitat del 2019 que s'han saldat amb 258,3 milions d'euros fins al març, el que suposa un 0,4% menys que el primer trimestre de l'any anterior. "Ha sigut un molt bon trimestre", ha reivindicat. 

Més info: El Banc Sabadell guanya 258,3 milions d'euros fins al març, un 0,4% menys

Com era d'esperar, els periodistes li han preguntat en reiterades ocasions per les eleccions generals, l'auge de VOX o fins i tot, pel suport dels mitjans econòmics Financial Times i The Economist al candidat socialista Pedro Sánchez. Però no hi ha hagut manera de treure-li una declaració política i entre somriures de complicitat, Guardiola s'ha emparat en la seva particular jornada de reflexió. 

"Jo ja he començat la jornada de reflexió que queden poques hores i és una suggerència que em va fer el Tomàs Varela [director financer del Banc Sabadell]", ha començat. Després de noves (re)preguntes, el conseller delegat sí que ha demanat al nou govern les sempre anhelades "estabilitat, previsibilitat i estabilitat" per a les empreses. 

Tal com deia el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ara fa un mes a la junta d'accionistes de l'entitat celebrada a Alacant: "No es parla de política i encara menys en període electoral". Però, posats a parlar i a demanar: "Ens agradaria un govern estable, o encara que no fos estable que almenys hi hagi govern i no s'hagin de repetir eleccions". 

Més info: TSB i el passeig militar del Banc Sabadell

Política a banda, el passeig militar del TSB ha tornat en escena. "El nostre focus és TSB, sense discussió", ha assegurat Guardiola per tal d'esvair els dubtes sobre una possible venda del banc britànic. Un cop superades la tempesta i "els costos d'una migració sense precedents en la indústria", l'objectiu és que TSB aporti fins a un 20% del resultat total del Banc Sabadell. Almenys, "en condicions de normalitat" a partir de 2020. 

En aquest sentit, el conseller delegat ha destacat tres grans eixos de TSB: el creixement de la mida de balanç o la quota de mercat en dipòsits transaccionals, el creixement en el món d'empreses i la millora de les ràtios d'eficiència.

Guardiola: "Ven molt dir que els bancs no paguen impostos i fer-los vudú, però la realitat de les xifres és més sàvia"

A partir del pròxim 1 de maig i coincidint amb el Dia del Treballador, Debbie Crosbie s'incorporarà com a CEO de TSB. "L'esperem amb moltes ganes, els períodes interins no són els millors", ha valorat Guardiola. Malgrat la complexitat del procés que s'està vivint, el Banc Sabadell reitera la seva aposta per un "Soft Brexit" al Regne Unit.

En els instants finals de la presentació, el conseller delegat del Banc Sabadell ha volgut deixar molt clar que "la banca paga molts impostos" davant les declaracions d'algunes partits polítics que apunten justament al contrari. A tall d'exemple, ha citat l'impost de societats, dipòsits o fons de resolució. "Ven molt dir que els bancs no paguen impostos i fer-los vudú, però la realitat de les xifres és més sàvia", ha conclòs.

Més informació
La novel·la parlamentària del Banc Sabadell
Banc Sabadell inaugura sucursal a Portugal
Avui et destaquem
El més llegit