Els guanys del Santander cauen un 18%
Els guanys del Santander cauen un 18%

Banc Santander anuncia un ERO per suprimir 3.700 llocs de feina i 1.1150 oficines

L'entitat financera vol suprimir duplicitats després d'adquirir el Banco Popular i abordar la transformació digital

Banc Santander ha comunicat als sindicats la seva intenció de retallar més de 3.700 llocs de feina i suprimir 1.150 oficines en el marc de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que l'entitat durà a terme per les duplicitats en la xarxa després de l'adquisició de Banc Popular i per a abordar els reptes de la transformació digital.

Així ho han informat fonts sindicals després de la celebració de la segona reunió del ERO que ha tingut lloc aquest dimarts, en la qual el banc ha manifestat la seva intenció de suprimir 1.150 oficines i prescindir d'una mica més de 3.700 llocs de treball.

La reducció plantejada pel banc afectarà principalment la xarxa comercial i a les seves estructures intermèdies de suport, però també als serveis centrals en la mesura en la qual es redueixi la xarxa a la qual donen suport.

Les fonts sindicals consultades per Europa Press han assenyalat que el procés no s'iniciarà abans que finalitzi la integració tecnològica entre Santander i Popular, prevista per a el mes vinent de juliol. Així, veuen probable que l'acord es tanqui entre maig i juny per a començar a executar-se després de l'estiu.

El dijous 16 de maig se celebrarà la tercera reunió negociadora, en la qual la direcció del Santander presentarà l'informe tècnic per a donar a conèixer les necessitats de reorganització amb les quals justifica aquesta reordenació.

Durant la primera reunió, que va tenir lloc la setmana passada, la direcció del banc va traslladar que el procediment s'articularà seguint l'article 12 del conveni col·lectiu de banca, que recull els criteris i procediments en processos de reordenació a través de mesures de flexibilitat interna i acords negociats amb els sindicats.

Lluita sindical

Durant la trobada també s'ha fixat la composició de la comissió representativa per part de la representació dels treballadors, en la qual CC.OO. comptarà amb cinc integrants del total de tretze.

El sindicat majoritari considera que la xifra de llocs de treball que la direcció pretén suprimir està "sobredimensionada" i és "altament preocupant", alhora que ha advertit del risc d'exclusió financera que pot provocar aquest tancament d'oficines.

Per això, el seu primer objectiu serà tractar de reduir les xifres plantejades pel banc. A més, CC.OO. exigirà en la negociació, que s'obre a partir d'aquest dimarts, que el Santander renunciï a qualsevol tipus de mesures de naturalesa traumàtica, prevalent la voluntarietat en les adscripcions amb una dotació suficient de recursos per a això.

Així mateix, insistirà que no es plantegin condicions diferents a les ja negociades en el passat en el centre corporatiu o en serveis centrals i demanarà que s'explorin possibles recol·locacions en el perímetre del grup per a "destruir la menor ocupació possible" i invertir en l'ocupabilitat de la plantilla del banc perquè afronti amb èxit "els desafiaments de la transformació digital".

Més informació
La incertesa pel Brexit retalla un 10% els beneficis del Santander
Brasil i Espanya impulsen el benefici del Banc Santander
El Banc Santander decideix no nomenar Andrea Orcel conseller delegat
Avui et destaquem
El més llegit