La incertesa pel Brexit retalla un 10% els beneficis del Santander

El benefici ordinari de l'entitat creix en set dels 10 mercats que té, sobretot als Estats Units, on s'eleva un 46%

La presidenta del Banc Santander, Ana Botín | Europa Press La presidenta del Banc Santander, Ana Botín | Europa Press

El Banc Santander ha registrat un benefici net atribuït de 1.840 milions d'euros en el primer trimestre del 2019, xifra que representa un descens del 10% respecte el mateix període de l'any passat, causat sobretot pel context polític al Regne Unit i a part d'Europa. L'entitat ha comptabilitzat en els seus resultats un càrrec net de 108 milions d'euros per la venda d'actius i reestructuracions.

Més info: Brasil i Espanya impulsen el benefici del Banc Santander

Segons la presidenta del Santander, Ana Botín, "el benefici atribuït s'ha vist afectat pels càrrecs de reestructuració i vendes d'actius", però, ha afegit, "hem continuat generant molt capital orgànicament, al mateix temps que augmentem el valor per als accionistes, amb un creixement del valor tangible net per acció del 3% en el trimestre.

El benefici ordinari ha crescut en set dels 10 mercats que té. Els Estats Units ha estat on més han crescut amb un benefici atribuït que ha pujat un 46% respecte el mateix període del 2018, mentre que Brasil i Mèxic mantenen l'impuls positiu dels últims anys.

Botín ha afegit, a més, que aquests resultats "s'han aconseguit amb un context operatiu difícil, sobretot al Regne Unit i Europa", tot i que ha destacat que continuaran invertint en la seva transformació digital per tenir un creixement rendible. De fet, el nombre de clients vinculats s'ha incrementat en 1,8 milions des del primer trimestre del 2018, mentre que la xifra total de clients ha augmentat en cinc milions fins els 144 milions de clients.

Més informació
Els accionistes del Santander rebran una acció nova per cada 123 antigues
Aznar Jr. ja controla el negoci immobiliari del BBVA, Santander, Sabadell i Bankia
Ball de cadires a la cúpula del Banc Santander
Avui et destaquem
El més llegit