• Empresa
  • El BBVA envia el fullet actualitzat de l'OPA a la CNMV

El BBVA envia el fullet actualitzat de l'OPA a la CNMV

La CNMV preveu aprovar el fullet abans de finals de juliol i considera que ha de contemplar els dos escenaris possibles sobre la venda del TSB

El president de la CNMV, Carlos San Basilio | Europa Press
El president de la CNMV, Carlos San Basilio | Europa Press
Redacció VIA Empresa | EP
08 de Juliol de 2025 - 09:02

El BBVA ha remès aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) una versió actualitzada del fullet de l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre el Banc Sabadell. El banc oferent tenia pendent enviar al regulador un fullet actualitzat, després de les noves fites que han anat afectant el procés. Tant la CNMV com BBVA han declinat fer comentaris al respecte a preguntes d'Europa Press.

 

Aquest mateix dilluns, el president de la CNMV, Carlos San Basilio, ha afirmat atenent els mitjans de comunicació després de la seva intervenció en un fòrum organitzat per Cecabank que esperava comptar amb una primera versió d'aquest fullet actualitzat aquesta mateixa setmana. Així mateix, ha detallat que l'escenari “esperable” és poder aprovar el fullet abans de final de juliol. Això suposaria que el fullet estaria llest abans que Banc Sabadell celebri les seves juntes extraordinàries d'accionistes, convocades per aprovar tant la venda de TSB com el repartiment del 'macrodividend'.

“El nostre escenari continua sent poder aprovar el fullet abans del final de juliol, és a dir, abans de la junta [del Banc Sabadell]. Perquè realment la junta t'obre dos escenaris, però dos escenaris coneguts”, ha explicat San Basilio. “Si s'aprova la venda amb el dividend, és un escenari que nosaltres pensem que hauria d'estar reflectit al fullet. Si no s'aprovés la venda, tens un altre escenari que també hauria d'estar reflectit”, ha dit el president de la CNMV, que en tot cas ha recordat que els terminis depenen del BBVA.

 

A més d'aquests dos escenaris, al fullet s'hauran d'aclarir les noves sinergies que el BBVA espera assolir amb l'OPA. En un primer moment, BBVA va assegurar que serien de 850 milions d'euros a l'any (300 milions per personal, 450 milions per tecnologia i administració i 100 milions per finançament). Aquests números mai s'han actualitzat i BBVA ha mantingut en públic que aconseguiria mantenir la majoria de les sinergies, fins i tot en el cas de no fusió.

A finals de juny, el Govern va decidir autoritzar l'OPA, tot i que va afegir a les condicions imposades per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) la prohibició de fusionar els bancs per un període mínim de tres anys, ampliable per dos més. A més, la setmana passada es va concretar la venda del banc britànic TSB al Santander, a falta que rebi l'aprovació per part de la junta general d'accionistes de Sabadell, que també ha proposat repartir un 'macrodividend' de 2.500 milions d'euros amb els ingressos que obtingui d'aquesta venda.