Partit patronal a la Cambra: Pimec 4 - Foment 2

La disciplina d'Eines de País s'imposa a les urnes on han votat 45 membres electes

Joan Canadell vota a la Cambra de Comerç de Barcelona. | Cedida Joan Canadell vota a la Cambra de Comerç de Barcelona. | Cedida

Es preveia una disputa renyida entre Foment del Treball/Fepime i Pimec, però no ha estat així. Malgrat no haver-hi acord previ amb les patronals, la disciplina interna d'Eines de País que té majoria al ple s'ha imposat aquest dimecres a les urnes de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. El partit patronal a la Cambra que s'ha jugat per votació presencial, nominal i secreta ha tingut el següent resultat: Pimec 4 - Foment del Treball 2. 

En total, els representants de les sis cadires patronals que han sortit escollits són els següents: José Maria Torres (33), Emili Rousaud (33), Martina Font (33), Anna De Quirós ( 32), Jaume Roura (42) i Anna Cornadó (41). D'aquesta forma i per primer cop a la història de la Cambra de Barcelona es trenca la repartició de cadires patronals que sempre havia sigut a parts iguals entre Foment del Treball i Pimec. O el que és el mateix, les pimes s'imposen a la casa gran de les empreses.  

Més info: La nova Cambra de Barcelona presidida per Joan Canadell

Entre els 45 membres del total de 54 electes que podien votar, s'hi trobaven algunes de les 14 grans empreses com és el cas del Racc, Naturgy, Banc Sabadell, Deloitte, Price, Indra, Criteria o CaixaBank, entre d'altres. De fet, el director de comunicació de Criteria, Juan María Hernández Puertólas, ha sigut l'últim en votar poc abans que tanqués el termini a les 14 hores. 

El virtual president de la Cambra, Joan Canadell, i la virtual vicepresidenta Mònica Roca han estat dels primers a votar acompanyats per la gran majoria de membres electes de la candidatura independentista Eines de País. No hi ha faltat una nova foto de la cara de la victòria. Més tard, ha sigut el torn del vicepresident segon Pere Barrios que ha estat present durant el recompte final a la Cambra. "Hi ha hagut cap sorpresa?", ha bromejat entre periodistes. 

Més info: Victòria a la Cambra, nervis a l'establishment

També s'han deixat veure per les oficines centrals de la Cambra de Comerç de Barcelona grans directius com el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola o el conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas, entre d'altres. Ara bé, el president de Trea Capital i de Banco Mediolanum, Carles Tusquets, ha estat el gran absent ja que no ha anat a votar i tampoc ha delegat el seu vot. Tot i això, en un esmorzar a la Farga ja va prometre que en cas de perdre, faria opisició en el ple. 

El procés electoral de la Cambra finalitzarà amb la constitució del ple convocat per al pròxim 17 de juny a la Llotja de Mar on es ratificaran els càrrecs de Canadell (president), Roca (vicepresidenta primera), Barrios (vicepresident segon), Rosa Xalabarder (vicepresidenta tercera), Jordi Pomarol (tresorer) i els vocals Toni Fitó, Montse Soler, Elisabet Camprubí, Albert Pont, Pau Bestit, Àngel Lázaro i Xavier Sunyer.

Però, aquest ja serà un altre partit que suposarà el començament d'una nova temporada cameral.  

Més informació
Una foto històrica a la Cambra de Barcelona
La posada de llarg de Canadell: "Volem salvaguardar la Cambra"
Avui et destaquem
El més llegit