Una foto històrica a la Cambra de Barcelona

Joan Canadell i Miquel Valls treballen en una transició "amistosa i ordenada" a la presidència

Reunió entre Joan Canadell, Miquel Valls i la resta de l'equip a les oficines centrals de la Cambra de Comerç de Barcelona. | Cedida Reunió entre Joan Canadell, Miquel Valls i la resta de l'equip a les oficines centrals de la Cambra de Comerç de Barcelona. | Cedida

Hi ha imatges que valen més que mil paraules. I aquesta, és una d'elles: l'encara president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Miquel Valls, i el director general Xavier Carbonell reunits amb la cúpula de la candidatura Eines de País a les oficines centrals de Diagonal. Els protagonistes encara no citats són: el futur president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, els futurs vicepresidents Mònica Roca, Pere Barrios i Roser Xalabarder i el futur tresorer Jordi Pomarol

Des de la Cambra de Barcelona asseguren que es tracta "d'una primera presa de contacte" per parlar de les activitats i serveis que ofereix la institució. L'objectiu és el mateix que el de la primera trucada de Valls a Roca: "Una transició amistosa i ordenada". A posteriori, també s'han afegit nous adjectius a la transició: "fluïda i tranquil·la". Així doncs, una transició "amistosa, ordenada, fluïda i tranquil·la". Tot dit. 

Més info: La posada de llarg de Canadell: "Volem salvaguardar la Cambra"

La trobada també ha servit per fixar un calendari de reunions temàtiques de treball amb els diferents departaments de la Cambra durant el juny coordinades pel mateix Carbonell, tal i com ja va avançar Canadell aquest passat dilluns durant la seva compareixença al Museu Marítim de Barcelona. Si tot segueix els terminis establerts, entre finals de juny i principis de juliol ja hi haurà nou ple i nova cúpula a la Cambra de Barcelona. 

Només queden per saber les sis cadires patronals que es repartiran entre els candidats de Pimec i Foment del Treball el pròxim 5 de juny. Un cop proclamats els 60 membres del ple, tindrà lloc el ple constituent on s'escollirà per votació individual, nominal i secreta a través d'una papereta els 12 membres del comitè executiu integrat per president, vicepresident primer, segon i tercer, tresorer i set vocals.

Ara bé, no hi haurà massa misteri i és que la candidatura independentista Eines de Paísmajoria absoluta

Canvis neutrals? 

 

"Hem sigut neutrals en el període electoral", assegurava Valls que marxarà després d'una vintena d'anys al capdavant de la Cambra. I encara insistia: "escrupolosa neutralitat". Una neutralitat que durant la campanya electoral s'ha posat reiteradament en dubte per part d'alguns candidats. "T'avala el Valls, per Déu", li va etzibar Enric Crous a Carles Tusquets en un debat per TV3.

Prèviament, José Maria Torres ja havia criticat que "la candidatura del senyor Tusquets utilitza recursos de la Cambra que paguem entre tots per fer la seva campanya". Amb "els draps bruts" entre candidats ja passats (o no), Valls reivindica que durant el procés electoral tant ell com la institució que presideix han vetllat perquè totes les candidatures tinguessin "el suport i l'acompanyament necessari". I no dubta a assenyalar els comicis com a "èxit organitzatiu". 

Més info: Victòria a la Cambra, nervis a l'establishment

Aquest passat dilluns VIA Empresa va fer a Canadell la següent pregunta: Teniu previst fer algun canvi a escala interna a la direcció o el secretariat general un cop prengueu possessió a la Cambra de Comerç de Barcelona? "No preveiem cap canvi en aquest sentit", va respondre el futur president sempre i quan aquests càrrecs interns treballin en la mateixa direcció que la seva candidatura. 

En aquest sentit, Pomarol que substituirà a Josep Cercós al capdavant de la tresoreria de la Cambra va afegir que "comptem amb tots els professionals per seguir aprofundint i treure tot el coneixement. Confiem en el coneixement i la gent que hi està treballant. No pensem en què volem substituir, sinó en seguir treballant". De moment, sembla que no hi ha canvis en l'estructura interna però alhora, convé tenir molt present que hi ha fins a 130 càrrecs en diferents institucions que depenen de la Cambra. Aquest és el cas de Turisme de Barcelona que deixarà d'estar presidida per Joan Gaspart després de 26 anys.

Un cop més, hi ha imatges que valen més que mil paraules. 

Més informació
La nova Cambra de Barcelona presidida per Joan Canadell
Joan Canadell: "L’empresariat és més independentista que la societat"
Avui et destaquem
El més llegit