• Empresa
  • Caprabo preveu assolir els 41 milions d'euros en vendes de productes de proximitat el 2025

Caprabo preveu assolir els 41 milions d'euros en vendes de productes de proximitat el 2025

El supermercat català assoleix les 3.600 referències de productes fabricats a Catalunya, provinents de 350 proveïdors

La VI Fira Caprabo de Productes de Proximitat de Barcelona s'ha celebrat els dies 26 i 27 de setembre al supermercat de l'Illa Diagonal | Cedida
La VI Fira Caprabo de Productes de Proximitat de Barcelona s'ha celebrat els dies 26 i 27 de setembre al supermercat de l'Illa Diagonal | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
29 de Setembre de 2025 - 01:04

Caprabo preveu que les vendes de productes de petits productors i cooperatives agràries de Catalunya assoleixin gairebé els 41 milions d'euros durant l'actual exercici, un 6% més que l'any anterior. Així ho ha donat a conèixer l'empresa durant la celebració de la Fira Caprabo de Productes de Proximitat de Barcelona, iniciativa celebrada els dies 26 i 27 de setembre amb l'objectiu de fomentar el consum i coneixement dels productes de proximitat.

 

Aquestes previsions suposen una millora de les xifres assolides el 2024, quan Caprabo va arribar als 38,5 milions d'euros en productes de proximitat, una dada que ja va suposar un creixement del 6,4% respecte a l'any anterior. En termes de producte, el supermercat ofereix fins a 3.600 referències actives aportades per 350 proveïdors.

La fira, celebrada a l'acabat de reformar supermercat Caprabo del centre comercial l'Illa Diagonal, ha reunit prop d'una trentena de productors catalans, entre els quals destaquen noms com la Fundació La Fageda, Cerveses MoritzEspinalerXocolates Torres o Galetes Birba. "Treballem per augmentar la penetració dels productes de proximitat a totes les nostres botigues i, de manera especial, a la zona de Barcelona", ha assegurat el director general de Caprabo, Edorta Jaristi, segons el qual les fires de productes de proximitat "constitueixen una palanca essencial per potenciar el consum i coneixement dels productes propers, de qualitat i de temporada".

 

Jaristi (Caprabo): "Treballem per augmentar la penetració dels productes de proximitat a totes les nostres botigues"

L'esdeveniment ha estat celebrat pel president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, qui creu que aquesta classe de fires "permeten donar visibilitat als productes de les nostres cooperatives, posar en valor l’origen, la qualitat i el treball que hi ha darrere de cada elaboració, i apropar els consumidors urbans a la producció agrària local". També s'ha mostrat optimista el president de la Federació Catalana DOP-IGPJosep Pere Colat: "Aquesta mena d'iniciatives no només reforça la visibilitat dels petits productors i cooperatives, sinó que també consolida i enforteix la relació entre la producció de proximitat i la ciutadania, promovent un vincle més proper i sostenible amb el territori".

Per la seva banda, el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Gòdia, ha destacat que “Catalunya és una regió amb una cuina profundament arrelada al territori i amb una gran riquesa de productes de proximitat, on la relació entre cuina, territori i productes genera un ecosistema gastronòmic únic". En aquest sentit, Gòdia ha remarcat el "gran prestigi" que Caprabo té "entre els productors de proximitat" i ha recordat que el Departament del qual forma part ofereix acompanyament perquè l'empresa "continuï donant suport als productes de proximitat i permeti que els petits productors puguin posar en valor la qualitat i l’excel·lència alimentària dels seus aliments”. 

11 anys i més de 50.000 visitants

Les Fires de Producte de Proximitat de Caprabo es van posar en marxa l'any 2016, i des d'aleshores s'han dut a terme un total de 52 convocatòries, les quals han reunit més de 50.000 visitants i han permès donar a conèixer més de 3.500 productes elaborats per prop de 500 productors.

En el cas de Barcelona, l'actual ha estat la sisena edició i una de les tres fires previstes per al 2025. La primera es va dur a terme el mes de juny a Altafulla (Tarragonès), que va ser la vuitena edició de la Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona. Per la seva banda, la tercera se celebrarà a l'octubre a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i reunirà productes representatius de les comeraques de la zona.