• Empresa
  • Catalunya bat rècord de participació empresarial i superfície a Anuga 2025

Catalunya bat rècord de participació empresarial i superfície a Anuga 2025

Prodeca ha organitzat l''Espai Catalunya' de la fira, i l'ha dedicat a la carn fresca i a sectors estratègics com els embotits, el multiproducte i el gurmet

L'Anuga és una de les fires d’alimentació i begudes més rellevants del món | Anuga
L'Anuga és una de les fires d’alimentació i begudes més rellevants del món | Anuga
Redacció VIA Empresa
Barcelona
20 d'Octubre de 2025 - 12:04
Act. 21 d'Octubre de 2025 - 8:44

Catalunya consolida la seva presència internacional a Anuga 2025, una de les fires d’alimentació i begudes més rellevants del món, que s'ha celebrat del 4 al 8 d’octubre a Colònia (Alemanya). En aquesta edició, l’Espai Catalunya ha batut tots els rècords de participació amb 43 empreses i més de 650 metres quadrats contractats, la xifra més alta fins ara en aquest esdeveniment biennal. En total, Catalunya ha comptat amb prop de 90 empreses expositores, la meitat de les quals sota el paraigua de la Generalitat de Catalunya.

 

L’Espai Catalunya, organitzat per Prodeca, s'ha estrenat enguany amb pavelló propi al Hall 6.1, dedicat a la carn fresca, i consolida la seva presència en altres sectors estratègics, com els embotits, el multiproducte i el gurmet. La delegació catalana també ha comptat amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya amb l’assistència de la secretària general d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Cristina Massot, acompanyada per directora de Prodeca, Dèlia Perpiñà.

“La fita d’aquest any confirma l’aposta del sector agroalimentari català per la internacionalització i la diversificació de mercats. L'Anuga és una plataforma de primer nivell que ens permet projectar la qualitat, la innovació i la cultura alimentària catalana davant distribuïdors i prescriptors de tot el món”, ha destacat Perpiñà. Per la seva banda, Massot ha subratllat que “aquesta participació històrica a l'Anuga demostra la fortalesa i la cohesió del nostre sector. El treball conjunt entre empreses i institucions ens permet no només obrir nous mercats, sinó també posicionar Catalunya com a referent europeu en qualitat, sostenibilitat i innovació agroalimentària”.

 

Amb més de 8.000 expositors de 118 països i 140.000 visitants professionals de 200 països, Anuga és considerada el gran aparador mundial de la innovació agroalimentària. L’edició d’enguany posa el focus en la sostenibilitat, les proteïnes alternatives, l’alimentació personalitzada i la digitalització del sector.