• Empresa
  • Catalunya, cinquena regió europea amb més reserves turístiques en plataformes en línia

Catalunya, cinquena regió europea amb més reserves turístiques en plataformes en línia

El territori suma 9,4 milions de pernoctacions entre juliol i setembre, una xifra que a l'Estat superen únicament Andalusia i el País Valencià

Catalunya va sumar 9,43 milions de pernoctacions entre juliol i setembre del 2023 | ACN
Catalunya va sumar 9,43 milions de pernoctacions entre juliol i setembre del 2023 | ACN
ACN | Redacción VIA Empresa
Barcelona
03 d'Abril de 2024

Catalunya es va consolidar com la cinquena regió europea que més reservesturístiques va registrar a través de plataformes en línia -com Booking, Airbnb o Expedia- durant els mesos d'estiu. Segons les dades publicades aquest dimecres per l'Eurostat, el territori va sumar 9,43 milions de pernoctacions entre juliol i setembre de 2023, un 8% més que el mateix període de l'any passat.

 

A l'Estat, tan sols Andalusia (13,98 milions de nits reservades) i el País Valencià (9,7 milions) apareixen per davant de Catalunya

A l'Estat, tan sols Andalusia (amb 13,98 milions de nits reservades) i el País Valencià (9,7 milions) apareixen per davant, mentre que les altres dues regions europees que van superar Catalunya van ser la Croàcia Adriàtica (23,72 milions de pernoctacions) i la zona francesa de la Provença-Alps-Costa Blava (12,25 milions). Espanya, de fet, és el segon país que més destinacions aporta en aquest rànquing. D'entre les 20 regions que més pernoctacions van registrar durant els mesos d'estiu, cinc corresponen a l'Estat. A banda de Catalunya, Andalusia i el País Valencià, el llistat també inclou les illes Canàries (5,6 milions de reserves) i les Balears (4,8 milions).

 

Màxims històrics a l'Estat

Més enllà de les dades territorials, l'Eurostat publica aquest dimecres les dades estatals corresponents a tot l'any 2023. En aquest aspecte, Espanya va tancar l'any amb 132,6 milions de pernoctacions reservades a través de plataformes en línia, un 12,4% més que l'any passat i un nou rècord des que la Unió Europea recull dades. De la mateixa manera, el conjunt de la UE va registrar un total de 678,6 milions de reserves, un 13,8% més que el 2022 i una xifra àmpliament superior a la que fa referència al 2019, prèvia a l'esclat de la pandèmia.