Coca-Cola Europacific Partners i AEV compren l'envasadora de Filipines per 1.648 milions

La multinacional ha explicat que aquesta adquisició es basa en l'"exitosa expansió" de CCEP a Austràlia, el Pacífic i Indonèsia el 2021

CCEP serà el propietari majoritari de CCBPI amb el 60% de la societat | EuropaPress CCEP serà el propietari majoritari de CCBPI amb el 60% de la societat | EuropaPress

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) i Aboitiz Equity Ventures (AEV) han arribat a un acord definitiu per adquirir The Coca-Cola Company l'envasadora de Filipines (CCBPI) per 1.800 milions de dòlars (uns 1.648 milions d'euros), segons ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Mitjançant aquesta operació, anunciada a principis del passat mes d'agost, CCEP serà el propietari majoritari de CCBPI amb el 60% de la societat, mentre que AEV tindrà una participació del 40%.

L'operació, que valora la societat filipina en 1.800 milions de dòlars sense deute i efectiu (1.648 milions d'euros), està subjecta a les condicions de tancament habituals, incloent-hi la recepció de les aprovacions reguladores requerides. S'espera que la transacció es tanqui a principis del pròxim any. La multinacional ha explicat que aquesta adquisició es basa en l'"exitosa expansió" de CCEP a Austràlia, el Pacífic i Indonèsia en 2021 i "reforçarà" encara més la seva associació amb el seu principal accionista, The Coca-Cola Company.

L'operació valora la societat filipina en 1.800 milions de dòlars sense deute i efectiu

L'envasadora de Coca-Cola més gran del món

La companyia ha destacat que aquesta adquisició la posiciona al seu torn "com l'envasadora de Coca-Cola més gran del món tant per ingressos com per volum", alhora que recolza la seva estratègia de creixement a llarg termini i se centra a impulsar el valor pels accionistes.

Més info: L'impacte de Coca-Cola a Catalunya: 0,4% del PIB i més de 990 milions d'euros

"L'adquisició de CCBPI per part de CCEP, juntament amb AEV, un dels conglomerats líders en el mercat local, ofereix una gran oportunitat de ser copropietari d'un negoci establert i ben gestionat amb atractives perspectives de rendibilitat i creixement", ha destacat l'envasadora. A més, ha assegurat que aquesta operació permetrà que CCEP continuï creixent i recolzant la seva transformació a Indonèsia.

Més informació
Coca-Cola celebra el seu 70è aniversari a Catalunya amb una exposició
Coca Cola EP assoleix un benefici de 854 MEUR
Coca-Cola Europacific Partners ingressa 13.025 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit