L'impacte de Coca-Cola a Catalunya: 0,4% del PIB i més de 990 milions d'euros

L’estudi d’impacte socioeconòmic de la companyia parla d’una ocupació de més de 15.000 persones

 Vestíbul de la planta de Coca-Cola a Martorelles | ACN Vestíbul de la planta de Coca-Cola a Martorelles | ACN

Coca-Cola ha presentat l’estudi d’impacte socioeconòmic de l’any 2022 del qual es desprèn que “la companyia ha contribuït a l’economia catalana generant 990 milions d’euros” de valor afegit. Aquesta xifra representa el 0,4% del PIB català. Del valor total, 100 milions són generats directament per Coca-Cola i la resta a través dels seus clients i proveïdors. Tal i com ha explicat la Vicepresidenta de Public Affairs, Comunicació i Sostenibilitat, Esther Morillas, en una visita a la planta de Martorelles, l’activitat de l’empresa està generant ocupació directa i indirecta per a més de 15.000 persones a Catalunya. “Coca-Cola contribueix a impulsar les economies locals”, afegeix Morillas.

La vicepresidenta de Public Affairs, Comunicació i Sostenibilitat explica que això és possible gràcies a la “força industrial i capil·laritat de la distribució i l’equip de vendes” de Coca-Cola. Ha recordat que l’empresa a Catalunya compta amb 2.500 proveïdors i arriba a més de 42.000 clients. Durant la visita s’ha explicat que la companyia continua amb el seu pla estratègic de sostenibilitat amb actuacions en matèria mediambiental. De fet, la fàbrica de Martorelles, que dóna feina a 370 persones i fabrica més de 270 referències, ha estat recentment verificada com a neutre en carboni.

Coca-Cola ha tancat l’any 2022 amb un creixement del 12,5%

Pel que fa a la gestió de l’aigua, la planta catalana continua amb l’estratègia de reduir, recuperar, regenerar i retornar. Tal i com explica el director de la fàbrica, Manel Mogollón, el projecte de regeneració de les llacunes de Can Fenosa i la creació d’un connector biològic “ha permès retornar 96 milions de litres d’aigua”. Morillas ha destacat l’ús cada cop més de noves tecnologies que “han ajudat en la transformació digital i en el compromís amb la sostenibilitat ambiental” alhora que suposa que la fàbrica sigui molt eficient en tots els seus processos.

Coca-Cola ha tancat l’any 2022 amb un creixement del 12,5%, així mateix de l’informe presentat es desprèn que la companyia va vendre a Catalunya gairebé 442 milions de litres de les seves begudes.

Més informació
Coca-Cola celebra el seu 70è aniversari a Catalunya amb una exposició
Coca Cola EP assoleix un benefici de 854 MEUR
Coca-Cola Europacific Partners ingressa 13.025 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit