Covestro amplia el negoci a Barcelona

La filial tarragonina de Bayer inverteix 18,5 milions d'euros i incorpora una nova tecnologia de destil·lació per a revestiments

La fàbrica que té Covestro a Barcelona, a la qual invertirà 18,5 milions d'euros | Cedida La fàbrica que té Covestro a Barcelona, a la qual invertirà 18,5 milions d'euros | Cedida

Covestro ha anunciat una inversió de 18,5 milions d'euros a la seva planta de Barcelona per als propers dos anys. El fabricant de materials incorpora així una nova tecnologia de destil·lació a l'alt buit al centre que té a la Zona Franca. La companyia confirma d'aquesta manera la seva aposta per Barcelona i les especialitats industrials. De fet, l'any passat ja hi va invertir 5,5 milions d'euros. 

Més info: Covestro inverteix 5,5 milions d'euros a la planta de Barcelona       

Aquesta nova tecnologia permet condensar i reincorporar com a matèria primera reciclada alguns components no utilitzats en el producte final de poliuretà. Així, la filial tarragonina de Bayer obtindrà revestiments, adhesius, elastòmers i escumes aïllants de major rendiment per a la indústria de l'automoció, la construcció, el tèxtil, l'òptica i la cosmètica, sobretot.       

Més info: Covestro, la startup tarragonina de Bayer

L'objectiu és que la planta sigui cada cop més flexible, amb capacitat per llançar nous productes enfocats a la sostenibilitat i la química ecològica, segons indica la companyia a través d'un comunicat. El director de la fàbrica de Barcelona, Fernando Peirón, assegura que "amb aquesta inversió, estenem el nostre compromís amb una producció sostenible basada en l'economia circular que compleixi amb els estàndards de qualitat cada vegada més alts que ens marquen els nostres clients".   

L'ampliació del negoci suposarà la creació de llocs de feina operatius i tècincs qualificats directes i indirectes, tot i que l'empresa no ha especificat quants. La fàbrica de Barcelona es dedica a la producció de resines i recobriments necessaris en la fabricació de pintures i adhesius per a tots els sectors industrials, especialment en revestiments per a la fusta i teixits. 

Més informació
Covestro llança una botiga online
L’increment de demanda millora els resultats de Covestro
Covestro invertirà 200 milions d'euros a Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit