Dia esquiva la seva dissolució

El supermercat tanca el refinançament amb una estructura de capital viable a llarg termini

Dia esquiva la seva dissolució Dia esquiva la seva dissolució

Dia tanca l'acord de refinançament del seu deute amb les entitats financeres després de complir-se totes les condicions suspensives, amb la qual cosa aconsegueix una estructura de capital viable a llarg termini, esquiva la causa de dissolució per pèrdues i soluciona les necessitats de liquiditat.

Més info: Mercadona i Lidl devoren el gran consum a costa de Dia

"Gràcies a la signatura d'aquest acord, Dia compta amb una estructura financera adequada i sòlida a llarg termini que li permetrà afrontar totes les seves obligacions i compromisos. La companyia ha aconseguit la signatura definitiva d'aquest acord amb els seus principals creditors en unes condicions financeres molt competitives", ha ressaltat el director financer de Grup Dia, Enrique Weickert.

Segons ha assenyalat, aquest acord garanteix l'estabilitat financera necessària i la solidesa precisa perquè la companyia pugui desenvolupar les seves activitats a futur. En concret, Dia ha subscrit dos préstecs participatius amb LetterOne per imports de 40 milions i 450 milions, respectivament.

Així, Dia ha rebut ja del seu accionista majoritari un import total d'efectiu de 184 milions, al mateix temps que rebrà l'import restant (306 milions), que serà utilitzat íntegrament per repagar els bons que vencen el pròxim 22 de juliol.

De la mateixa forma, Dia conservarà el dret per a recaptar en qualsevol moment compromisos vinculants addicionals en relació amb la Línia de Proveïdors per import de 9,2 milions d'euros, de manera que aquesta línia quedi coberta en la quantitat inicialment prevista de 80 milions.

La cadena de supermercats ha ressaltat que amb el refinançament, les noves línies de finançament obtingudes, els préstecs participatius atorgats per LetterOne i els fons addicionals procedents de l'ampliació de capital projectada "queda consolidada la remoció de la causa de dissolució per pèrdues, es dota a la societat d'una estructura de capital viable a llarg termini i queden solucionades les necessitats de liquiditat"

Més informació
Bon Preu supera Dia en volum de negoci a Catalunya
Glovo ara també té un supermercat
Carrefour obre el primer supermercat BIO a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit