Endesa invertirà a Catalunya 675 milions d'euros en tres anys

La companyia anuncia la renovació i millora de línies elèctriques, l'automatització de sistemes i i l'augment de la capacitat de la xarxa de distribució

Endesa invertirà a Catalunya 675 MEUR en els propers tres anys | EP Endesa invertirà a Catalunya 675 MEUR en els propers tres anys | EP

Endesa invertirà a Catalunya en els propers tres anys (2020-2022) un total de 675 milions d’euros bruts per millorar les seves infraestructures. L’objectiu és desenvolupar i reforçar la xarxa elèctrica d’alta, mitjana i baixa tensió a totes les comarques on opera la companyia amb l’objectiu de consolidar i incrementar la qualitat del subministrament elèctric als seus més de 4,4 milions de clients repartits arreu del territori, segons ha informat l'empresa en un comunicat. Per tal d'establir aquests plans d'inversió s'han realitzat diverses hipòtesis, entres les que es poden citar l’estimació de l'evolució de la demanda i el volum i la ubicació dels nous subministraments.

Més info: Endesa guanya un 2,4% menys però confirma els objectius de l'any

Entre les 645 actuacions previstes per a aquest trienni es poden identificar tres eixos d’actuació principals. D’una banda, la renovació i millora de la xarxa d’alta, mitjana i baixa tensió que té l’objectiu de fer-la més resilient davant d’eventuals incidències, principalment de factors meteorològics extrems. Aquesta línia de treball es concreta en diverses actuacions.

Un parell d’exemples serien l’estesa de noves línies que interconnecten unes amb les altres de manera que, en cas que falli una, es pugui garantir el subministrament elèctric als clients per alguna altra. Això és el que es coneix com l’ampliació de l’estructura mallada de la xarxa. La substitució de cable convencional per cable trenat n’és un altre exemple. Aquest fet representa una reducció important de les mides i de l’amplitud física de la línia alhora que la fa més resistent, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. Aquestes actuacions s’estendran de manera més intensiva a la demarcació de Lleida (per a la qual es destinaran 5 milions d'euros), així com a la ciutat de Barcelona (on està previst renovar fins a 60 quilòmetres de xarxa soterrada).

Destaquen també en aquest àmbit inversions específiques de 7,2 milions d'euros en la adequació de les línies aèries de distribució elèctrica per a la reducció del risc d’impacte o electrocució d’avifauna i de 8 milions d'euros en la renovació tecnològica dels parcs de mitjana tensió a les subestacions d’Alta/Mitjana tensió.

Més informació
Endesa supera els seus objectius, tot guanyar un 3% menys que el 2017
Endesa camina cap a la sostenibilitat
Avui et destaquem
El més llegit