Els beneficis d'Europastry creixen més d'un 20% el 2018

Amb un paper cada cop més hegemònic en la indústria del pa, la companyia tanca l'exercici financer doblant els ingressos de l'any 2011

Els beneficis d'Europastry creixen més d'un 20% el 2018 | EP Els beneficis d'Europastry creixen més d'un 20% el 2018 | EP

La companyia de la indústria del pa Europastry ha presentat el seu exercici fiscal de l'any 2018. Pel que fa a la facturació, ha sumat un total de 729 milions d'euros, un 21,5% més que l'any 2017, i 110 milions d'Ebtida. L'empresa té, acutalment, 22 plantes de producció i 26 oficines de venda repartides per tot el món. De fet, els 4.539 empleats que treballen a Europastry ho fan a més de 60 països. A banda, al tancament del 2018, la companyia compta amb quatre centres d'R+D als quals inverteix 68,5 milions d'euros, segons ha publicat en un document de resum de les xifres més importants. 

Més info: Europastry compra una empresa a Portugal

El creixement d'Europastry queda palès en inspeccionar les dades de guanys des de l'any 2011, quan la companyia va aconseguir 380 milions d'euros. Des d'aleshores, els ingressos no han fet altra cosa que pujar i, avui dia, se situen gairebé 400 milions per sobre. "Aquesta evolució ens exigeix cada dia més experts. La nostra ambició és aconseguir representar l'empresa més puntera del sector de mases congelades de pa", assegura Europastry en el document que ha fet arribar a la premsa. Aquesta evolució passa, evidentment, per l'R+D. El 2018, es van dur a terme 750 projectes en aquest sentit.

50% pa i 48% brioixeria

Europastry segueix quatre línies de negoci diferents: el pa, la brioixeria, la pastisseria i el que ells anomenen "cinquena gamma". No obstant això, el negoci del pa representa un 50% de la companyia i la brioixeria un 48%. D'altra banda, la pastisseria i els productes de la "cinquena gamma" representa, cadascun d'ells, un 1%. 

Europastry a Catalunya, País Valencià i Balears

Actualment, Europastry té cinc plantes de producció de pa a Catalunya (Sant Joan Despí, Rubí, Barberà del Vallès, Sarrall i Vallmoll) i dos punts de venda (Barcelona i Girona). Pel que fa al País Valencià, la companyia té un centre de producció a Paterna i una botiga a València, i, en el cas de les Illes Balears, Europastry només té un punt de venda a Palma de Mallorca. 

40% de les vendes fora de l'Estat espanyol

Una altra de les dades que destaquen al tancament de l'exercici financer és el percentatge de vendes que Europastry efectua fora de terres espanyoles: en concret, un 40% de les operacions. Així, la companyia té centres de producció i botigues repartides per tots els continents. 

Dels 4.539 empleats, 3.423 treballen a la península Ibèrica, mentre que 320 ho fan a altres punts d'Europa, 692 als Estats Units d'Amèrica i 104 a Amèrica Llatina.

 

Més informació
Europastry, el rei de les masses congelades
Europastry factura 560 milions d'euros el 2016, un 7% més
Europastry destina 10 MEUR a ampliar la planta de València
Avui et destaquem
El més llegit