Ficosa duplica beneficis

El fabricant de components d'automoció guanya de 25,31 milions d'euros i factura 1.169 milions d'euros l'any passat

El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol

Ficosa ha obtingut un benefici net de 25,31 milions d'euros en l'exercici 2016, la qual cosa suposa multiplicar per 2,5 els seus guanys respecte a l'any anterior, quan va registrar 9,96 milions d'euros de benefici.

Segons ha informat la multinacional catalana en un comunicat, la facturació s'ha situat en 1.169 milions d'euros, un 5% més que el 2015, i l'Ebitda recurrent ha ascendit fins als 102,5 milions.

Ficosa torna a batre el seu propi rècord de facturació superant els 1.169 milions d'euros l'any passat

La companyia, proveïdora de components d'automoció, ha explicat que el creixement del resultat ha estat impulsat per un important increment de les vendes de nous productes tecnològics basats en la connectivitat del vehicle, el cotxe autònom, els sistemes de seguretat per a una conducció cada vegada més assistida i la mobilitat elèctrica.

A nivell geogràfic, Europa i la Xina són les regions que han experimentat un major creixement en facturació, situant-se per sobre del 10%.

El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, ha assenyalat que la previsió de la companyia és que en un horitzó de cinc anys les vendes provinents de nous productes tecnològics superin els 400 milions d'euros anuals.

Les inversions de Ficosa van aconseguir l'any passat els 90 milions d'euros, i el director general corporatiu i financer, Josep Maria Serra, ha assegurat que l'empresa -controlada per la multinacional japonesa Panasonic- compta amb un "fort pla d'inversions" per als propers cinc anys per donar resposta a la transformació tecnològica de la indústria de l'automoció.

Més informació
Ficosa entrarà al Marroc i Malàisia
Ficosa contractarà 100 enginyers a Viladecavalls
Panasonic eleva al 69% la participació a Ficosa
Avui et destaquem
El més llegit