A la Fira de Barcelona se sabrà tot

L'entitat renova la seva cúpula després de dos anys de falta de consens

Miquel Valls, Ada Colau i Josep Lluís Bonet a la Fira de Barcelona | ACN Miquel Valls, Ada Colau i Josep Lluís Bonet a la Fira de Barcelona | ACN

"El 14 de Desembre se sabrà tot", assegurava el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ara fa tot just uns dies. El consell general de la Fira de Barcelona convocat per l'alcaldessa Ada Colau se celebra aquest divendres i preveu posar punt i final al ball de candidats que ha sonat per presidir l'entitat. 

Si no hi ha cap (gran) sorpresa d'última hora, l'actual president de FemCat i conseller delegat de MatHolding, Pau Relat, serà el nou president de Fira de Barcelona en substitució de Josep Lluís Bonet que ha allargat el seu mandat fins a dos anys més del previst per falta de consens dins el trident format per la Cambra de Comerç de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat

Més info: Serrallonga: "A mesura que l'economia millora, la Fira també creix molt"

Com si es tractés d'un preludi de tot plegat, Relat, Bonet i el director general de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, van compartir taula aquest dilluns en el Dinar Cambra protagonitzat per Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona. 

Vetar i enrocar-se

La història d'aquesta pel·lícula de misteri no és tan fàcil com sembla. La Generalitat ha apostat en tot moment per Relat i ara és "el candidat de consens", però abans d'ell han sonat fins a sis noms més: el president de Telefónica a Catalunya, Kim Faura; la CEO de Sellbytel, Helena Guardans; l'expresident d'Areas i conseller de Fira, Pedro Fontana; el conseller delegat del Grupo Zeta, Agustí Cordón; i el president de Moventia, Miquel Martí.

Però aquell que no vetaven uns, el vetaven els altres... O amb aquell que no s'enrocava un, s'enrocava l'altre. Segons expliquen fonts de VIA Empresa pròximes a la Fira de Barcelona, Faura va ser rebutjat per l'Ajuntament i la Generalitat mentre que Guardans era una aposta de l'Ajuntament però va topar amb la Generalitat. 

A Cordon se'l va descartar per "històric" i Martí no tenia el vistiplau del consistori. Fontana era la carta amagada de la Cambra de Comerç, però el seu càrrec de conseller caduca a l'estiu de 2019 i això no va acabar de convèncer a cap de les altres dues parts. 

Fins i tot, s'ha arribat a posar sobre la taula el nom de Mar Alarcón, CEO de SocialCar. Però, finalment entrarà com a nova consellera de Fira de Barcelona, com també ho faran Guardans, Faura i Manel Vallet (Catalonia Hotels). 

Un buit a vuit

Com a conseqüència d'aquest ball de noms, Valls va viure un buit a vuit en un dinar excepcional amb el consell administratiu de Fira de Barcelona per plantejar la proposta de Relat.

Més info: El 'Fair Play' de Crous per presidir la Cambra de Barcelona

Cap dels membres del consell es va presentar: Núria Basi, Luis Conde, Agustí Cordón, Enric Crous, Enrique Lacalle, Carles Vilarrubí, Fontana i Miquel Martí. "Els va molestar el personalisme del president de la Cambra que no els ha consultat les seves decisions", conclouen fonts de VIA Empresa. 

Crous: "L'exercici del 2018 de la Fira serà un èxit"

Després del consell general d'aquest divendres es presentaran els resultats de Fira de Barcelona del 2018 així com les perspectives de cara a 2019. Crous que ja és oficialment candidat a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona va anticipar durant la seva presentació que "l'exercici del 2018 de la Fira serà un èxit". Sigui com sigui, el 14 de Desembre se sabrà tot... 

Més informació
Pau Relat: “No hi ha ens més social que l’empresa”
Valls es queda sol en un dinar amb el consell de Fira de Barcelona
Cambra i Generalitat proposen Relat per presidir la Fira de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit