CA | ES

Grifols fa un pas més en el tractament de l'Alzheimer

La farmacèutica presenta als EUA els resultats de l'estudi clínic Ambar, que mostren efectes positius en la reducció de la progressió de la malaltia

Grifols té previst continuar la seva línia d'investifació en aquest camp | iStock Grifols té previst continuar la seva línia d'investifació en aquest camp | iStock

Grifols ha presentat als EUA els últims resultats del seu estudi clínic Ambar (Alzheimer Management by Albumin Replacement), que mostren efectes positius del tractament en la reducció de la progressió de la malaltia en pacients amb Alzheimer lleu i moderat. Segons informen en un comunicat, la farmacèutica catalana ha participat a San Diego en la conferència Clinical Trials on Alzheimer's Disease (CTAD). Les noves dades de neuroimatge, mesurada mitjançant la tècnica de PET amb FDG, mostra resultats positius sobretot en els pacients tractats amb albúmina i immunoglobulina (Ig).

En comparació amb el grup placebo, aquests pacients van presentar menys reducció del metabolisme de la glucosa cerebral després dels 14 mesos de l'assaig, la qual cosa suggereix una reducció en el dany neuronal d'aquests pacients.

En aquestes imatges es reflecteixen l'extensió i distribució de zones fosques que s'associen amb la reducció del metabolisme de la glucosa cerebral; i en el grup tractat amb albúmina i immunoglobulina es constaten menys taques i més clares, i suggereix menys afectació neuronal.

Resultats encoratjadors

El director mèdic del Programa Clínic Ambar de Grifols, Antonio Páez, ha explicat que els resultats són "encoratjadors per als pacients amb Alzheimer lleu i moderat", al mateix temps que ha afegit que aquests resultats són "fruit de l'esforç de més de 15 anys de rigorosa investigació. La companyia seguirà investigant sobre aquesta malaltia devastadora" que afecta a milions de pacients al món.

Grifols es reunirà aviat amb la FDA per abordar el programa de desenvolupament clínic Ambar, i el disseny del proper estudi Ambar II, que aprofundirà i complementarà l'assaig clínic que acaba ara.

Ambar és un assaig clínic internacional, multicèntric, aleatoritzat, doble cec, controlat amb placebo i en grups paral·lels en què han participat pacients amb Alzheimer en estadi lleu i moderat de 41 hospitals espanyols i nord-americans. En l'estudi han participat 496 pacients de 55 a 85 anys amb Alzheimer en estadi lleu i moderat, assignats de manera aleatòria a tres grups de tractament més un quart grup de control (placebo).

Més informació
Grifols presenta nous resultats del seu tractament contra l'Alzheimer
El hòlding dels Grifols compra la nord-americana BPL Plasma
Grífols inverteix en una alternativa al Da Vinci
Grifols s'estrena a l'Àfrica de la mà de Soludia Maghreb
Avui et destaquem
El més llegit