L'ICF inverteix 8 milions d’euros en ciències de la vida a Invivo Ventures III

El fons, ampliable fins a 10 milions, vol transformar la sanitat i millorar la qualitat de vida de la ciutadania

Documents de l'Institut Català de Finances | Cedida Documents de l'Institut Català de Finances | Cedida

L'Institut Català de Finances (ICF) ha tornat a confiar en Invivo Partners a l'hora d'apostar per la salut. Segons ha anunciat la banca pública de promoció de la Generalitat, ha destinat 8 milions d'euros al fons de teràpia Invivo Ventures III amb la idea de potenciar les condicions de vida dels catalans mitjançant teràpies i tecnologies d'avantguarda, incloent-hi teràpia cel·lular, biologia sintètica i intel·ligència artificial. L'acord contempla que la inversió inicial s'ampliï fins als 10 milions, el que cobriria un 10% dels 100 milions en total que el fons s'ha fixat com a objectiu per "transformar la sanitat".

Més info: L'ICF incrementa l'activitat un 17% el 2023, fins als 641 milions d'euros

És el tercer cop que l'ICF inverteix en un projecte d'Invivo Partners, després d'haver participat prèviament als de Healthequity i el mateix Invivo Ventures. La banca ha assegurat que hi ha un "compromís compartit" entre les dues bandes per "catalitzar les ciències de la vida i crear un ecosistema resilient per a la innovació sanitària al territori i incrementar la inversió". Les dues entitats també tenen en comú el desig d'impulsar Catalunya al capdavant del camp global de les ciències de la vida.

L'ICF i Invivo Partners han col·laborat ja en tres ocasions i tenen compromisos compartits

Sota el punt de vista de l'ICF, la xarxa d'Invivo al territori exemplifica l'emergència de Catalunya "com un centre biotecnològic reconegut per la seva excel·lència en recerca". A més, consideren que Barcelona s'ha destacat com un centre líder per a la recerca sanitària i la innovació a Europa, amb una taxa de creació mitjana d'1 a 1,5 noves startups o spinoffs per setmana. Paral·lelament, durant els últims temps també han repuntat les entitats d'inversió destinades a fomentar el creixement de l'ecosistema. Invivo ha sigut una de les empreses que ha intervingut en aquest creixement.

La inversió de l'ICF, un gran impuls per al projecte

La consellera delegada de l'ICF, Vanessa Servera, ha destacat com a una de les "prioritats" de la banca pública impulsar projectes estratègics, entre els quals veu la investigació en ciències de la vida. "Invertir en ciències de la vida és invertir en vida, en supervivència de persones malaltes i també en l’enfortiment del teixit empresarial amb llocs de treball, empreses i recerca puntera. I a l’ICF hi volem apostar més”, ha afegit. 

Per la seva banda, Luis Pareras, soci de managing d'Invivo, ha agraït la inversió de l'ICF i ha remarcat l'interès compartit que hi ha entre les dues entitats. "Aquest nou fons ens permetrà accelerar el desenvolupament de teràpies revolucionàries, demostrant el nostre compromís amb la creació d'un futur més saludable per a tots", ha explicat.

Més informació
L'ICF i el FEI mobilitzen 64 milions d'euros per a les empreses socials i culturals de Catalunya
L'ICF inverteix 10 milions d'euros en el segon fons de salut d'Asabys
L'ICF rep 100 MEUR del BEI per projectes sostenibles
Avui et destaquem
El més llegit