Ikea vol acomiadar 7.500 persones (però en contractarà 11.500)

La cadena sueca anuncia un procés de transformació per a les noves botigues i la digitalització del grup

Les mesures pràcticament no afectaran a Espanya | iStock Les mesures pràcticament no afectaran a Espanya | iStock

Ikea ha anunciat que engegarà un procés de transformació que podria acabar amb la feina de 7.500 persones a tot al món dins la cadena sueca de mobles i objectes per a la llar, segons han informat en un comunicat. Inka Group, la societat que concentra el 90% de les vendes d'Ikea, crearà 11.500 nous llocs de feina per a les noves botigues i invertirà en la digitalització del grup.

Més info: Hospitals, botigues o hotels sobre rodes: Ikea s’ho imagina

La companyia, però, ha assegurat que no tots els països on opera es veuran afectats de la mateixa manera. Les mesures afectaran, sobretot, a les oficines i serveis centrals, i, de fet, preveu que l'impacte sigui "mínim" a Espanya i "quasi nul" a les 18 botigues que té al país.

Segons ha apuntat el director d'Ikea a Suècia, Håkan Svedman, "introduirem una nova organització millor adaptada per satisfer els nostres clients", al mateix temps que ha afegit que "per fer-ho possible, necessitem millorar la nostra forma de treballar, dirigir i organitzar-nos".

 

Les vendes d'Ikea han crescut entre setembre del 2017 i agost del 2018 un 4,5%, xifra que representa 38.800 milions d'euros. El grup té una plantilla de 160.000 treballadors repartits en trenta mercats de tot el món.

Més informació
Ikea vendrà plaques solars a Espanya
La botiga urbana d'Ikea vindrà a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit