L'impacte global d'Airbnb puja fins als 86.000 milions d'euros

Els Estats Units, França i l'Estat espanyol són els tres països on l'empresa obté uns millors resultats en el 2018

Airbnb mostrarà el preu final amb totes les taxes i impostos inclosos | iStock
Airbnb mostrarà el preu final amb totes les taxes i impostos inclosos | iStock

La plataforma de lloguer turístic Airbnb estima que l'impacte global de l'empresa s'ha elevat l'any 2018 fins als 86.000 milions d'euros (uns 100.000 milions de dòlars). Així, la seva activitat ha generat l'any 2018 més de 6.000 milions d'euros d'impacte econòmic directe a l'Estat espanyol. Segons una enquesta realitzada per la companyia entre els seus usuaris i l'anàlisi de dades internes, Espanya és el tercer país del món on Airbnb ha tingut major impacte econòmic, per darrere dels Estats Units i França, ha informat en un comunicat.

Més info: Un dia a Airbnb

Segons Airbnb, els seus clients es queden amb el 97% del preu que fixen per a llogar el seu pis, i d'acord amb una enquesta realitzada entre 13.700 amfitrions a Espanya, el 55% d'ells afirmen que compartir el seu habitatge els ha permès costejar el seu propi pis.

Segon exercici consecutiu sense pèrdues

La companyia, originària de Califòrnia, no ha tancat exercicis amb guanys fins l'any 2017, quan va aconseguir uns beneficis de 100 milions de dòlars i uns ingressos de 2.600 milions. Encara que, actualment, no es poden saber els resultats pel que fa a beneficis que ha obtingut Airbnb el 2018, en el tercer trimestre sí que va fer públic que per primer cop s'havien superat els 1.000 milions de dòlars.

Més Informació
Un futur il·legal
Airbnb inaugura un centre de suport a viatgers i amfitrions a Barcelona
Airbnb creix a l'estiu, mentre cauen les pernoctacions extrahoteleres
Avui et destaquem
Comentaris