L'incendi d'un proveïdor atura la Seat

La fàbrica de Martorell espera engegar la línia 1 aquest dimarts i les altres dues en els propers dies

El robot que posa els noms als cotxes de Seat El robot que posa els noms als cotxes de Seat

Seat espera poder reprendre aquest dimarts la producció de la línia 1 de la planta de Martorell (Barcelona) i les línies 2 i 3 en els propers dies. Fonts de Seat consultades per Europa Press han explicat que la companyia s'ha vist obligada a mantenir la suspensió del torn de matí del dimarts a causa de la falta de subministrament de quadres de comandament, com a conseqüència de l'incendi a la fàbrica de Faureci, a Abrera (Barcelona), que va succeir la matinada del dimecres passat.

La companyia ja està treballant per reprendre la producció "de manera imminent" en la línia 1, que fabrica els models Eivissa i Arona, i suposa la meitat de la producció a fàbrica, amb 1.100 vehicles diaris.

El matí d'aquest dimarts està prevista una altra reunió per valorar la situació i la reactivació per als propers dies de la línia 2, que produeix el model León, i la línia 3, que fabrica l'Audi A1.

La companyia preveu engegar les línies quan sigui possible tenir un cert ritme de producció per poder garantir que funcioni sense interrupcions.

La trobada del dimarts al matí se sumarà als realitzats aquest dilluns, que arriben després que la companyia comencés a treballar el dijous en les diferents alternatives per reprendre la producció en la planta de Martorell.

La suspensió ha afectat als torns de tarda i de nit -de solament una línia de producció- del dimecres, i els torns de matí, tarda i nit del dijous i divendres, tenint en compte que durant el cap de setmana la producció es deté, així com que ha afectat també al torn de matí d'aquest dilluns -de 5.45 hores a 13.45-.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'incendi a les 23.19 hores del dimarts passat, quan un foc va afectar a una cabina de pintura industrial, el magatzem, una paret estructural i plafons de formigó armat de la fàbrica d'Abrera.

Més informació
Mobilitat urbana, la nova línia de negoci de Seat
El 'carsharing' de Seat aterra a L'Hospitalet de Llobregat
Seat se supera i ja frega el mig milió de vehicles venuts
Avui et destaquem
El més llegit