Naturgy llança una nova edició de ‘Connecting Energy'

L'objectiu de la iniciativa, que ha incubat 20 empreses en les dues edicions anteriors, és impulsar la innovació en projectes que milloren el sistema energètic

Francisco Reynés, president executiu de Naturgy | Cedida Francisco Reynés, president executiu de Naturgy | Cedida

Naturgy ha engegat la tercera edició del seu programa d'incubació d'empreses, Connecting Energy, per impulsar l'emprenedoria al sector energètic amb focus en la innovació sostenible. Amb aquesta iniciativa, la companyia donarà suport a emprenedors que vulguin posar en marxa projectes que generin un canvi estructural al sistema energètic i que contribueixin a la transició energètica, en àmbits com l'eficiència i el consum responsable, els gasos renovables, la mobilitat sostenible o l'economia circular i la gestió de residus, entre d'altres.

El programa Connecting Energy connecta professionals de la companyia, que es converteixen en mentors durant 6 mesos, amb les startups que desenvolupen negocis vinculats a la transició energètica. La companyia disposa de professionals que poden aportar els seus coneixements i experiència a aquests emprenedors, i orientar-los sobre les necessitats del sector, així com ajudar-los a desenvolupar el pla d'empresa, definir la seva estratègia de creixement i donar-los l'impuls que necessiten per assolir els seus objectius. A més, entre tots els projectes rebuts, se'n seleccionarà un que rebrà un suport addicional valorat en 25.000 euros per validar la seva solució. Durant l'edició anterior es van seleccionar 11 projectes de startups relacionats amb l'economia circular, qualitat de l'aire, eficiència energètica, hidrogen i descarbonització.

Aquesta plataforma ja ha incubat un total de 20 startups a través d'un equip format per gairebé 50 mentors i especialistes

De manera global, durant les dues convocatòries del programa Connecting Energy, Naturgy ha contribuït a accelerar projectes tota mena, des de tecnologies lligades a l'eficiència en operacions fins a solucions de mobilitat sostenible. Aquesta plataforma ja ha incubat un total de 20 startups a través d'un equip format per gairebé 50 mentors i especialistes amb experiència en tots els àmbits de la cadena de valor del sector energètic, permetent desenvolupar un pla de negoci, crear una prova de concepte o prototipar-ne la solució.

Més info: Naturgy impulsa projectes energètics innovadors

Aquesta nova edició del programa té lloc poc després del primer aniversari d'InnovaHub, la divisió de Naturgy dedicada a l'àmbit d'innovació i nous models de negoci relacionats amb la sostenibilitat i la transició energètica, que va celebrar el seu primer any d'existència amb l'impuls de 15 projectes industrials. Els dos projectes de creació empresarial, sota el nom de GIRA Wind i W2BM, neixen, d'una banda, amb la voluntat de consolidar un ecosistema de reciclatge integral d'aerogeneradors i la recuperació de materials i, de l'altra, per accelerar la tecnologia de producció de biometà.

Més informació
Naturgy reparteix un dividend de 485 MEUR
Competència imposa una multa de 41 MEUR a Naturgy
Naturgy incrementa un 88% el seu benefici
Avui et destaquem
El més llegit