Naturgy analitza el paper de la innovació dins del sector energètic

Amb la col·laboració del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, la companyia explora les oportunitats de la transició energètica

Imatge de Rafael Vilaseca, president de la Fundació Naturgy | Cedida Imatge de Rafael Vilaseca, president de la Fundació Naturgy | Cedida

Durant tot el dimarts, la Fundació Naturgy i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas van organitzar la jornada Investigación e innovación en el sector de l'energía. Un espai de treball per tractar les investigacions revolucionàries i els nous desenvolupaments que han de formar part dels processos sostenibles. A més, també s'ha constatat que la transició energètica obliga a promoure el canvi, sense perdre de vista un concepte destacat com és la neutralitat tecnològica. La jornada va comptar amb la presència de Rafael Villaseca, president de la Fundació Naturgy i Eloisa del Pino, màxima responsable del CSIC.

"La sostenibilitat econòmica, la sostenibilitat ambiental i la seguretat del subministrament obliguen a fer grans inversions pel desenvolupament de noves tecnologies", apunta Villaseca. En aquest sentit, l'executiu afegeix que la investigació i la innovació "proveeix de la tecnologia necessària per fer front al gran repte de la transició energètica". En els darrers temps, Naturgy també ha reforçat la seva aposta pel biometà amb la compra de la producció íntegra del projecte Bionergia Vallès Oriental.

Per la seva banda, del Pino ha reivindicat el treball del CSIC per identificar els reptes del país, entre els quals destaca l'àmbit energètic o la lluita contra el canvi climàtic. La col·laboració entre Naturgy i l'organisme públic es vehicula, entre altres, a través d'uns premis d'innovació tecnològica amb una dotació de 100.000 euros. La Fundació Naturgy es va crear l'any 1992 amb la voluntat de dur a terme programes d'acció social, principalment destinats als col·lectius que pateixen la vulnerabilitat energètica.

Més informació
Naturgy aposta pel biometà
Naturgy rep un reconeixement pel seu projecte d'aprenentatge empresarial
Naturgy remodela la seva cúpula
Avui et destaquem
El més llegit