La fi dels currículums i la benvinguda al talent

Nuwe disposa d’una plataforma amb reptes que simulen l’entorn laboral de les empreses que hi col·laboren on els candidats posen a prova les seves habilitats

Imatge de l'equip de Nuwe | Cedida Imatge de l'equip de Nuwe | Cedida

Que complexa pot arribar a ser la cerca de feina. Es dediquen grans esforços a resumir en un document la teva formació i experiència, per acabar depenent de la trucada d’una empresa per tal de tenir la possibilitat de defensar-te en una entrevista i poder resultar un perfil interessant. Segons un estudi de Zety, una pàgina web enfocada en l’àmbit laboral, només el 10% de les sol·licituds de feina es tradueixen en una entrevista. I, per aquest motiu, és possible que, en alguns processos de selecció, el percentatge de sort, atzar i, per qui hi cregui, destí, siguin superiors al de la meritocràcia.

En el cas de sectors en creixement, com ara l’IT (Information Technology), "és necessària una transformació dels processos de selecció", segons apunta a VIA Empresa Jordi Simó, cofundador de Nuwe, una iniciativa que ofereix una plataforma per ajudar les empreses a contractar perfils tècnics en l’àmbit tecnològic, gamificant el procés amb reptes i competicions. Fa servir les tecnologies del seu sector per facilitar-hi l’entrada de nous i noves professionals.

Només el 10% de les sol·licituds de feina es tradueixen en una entrevista

Un simulador de feina

“Aquests reptes simulen l’experiència de treballar a la vida real en aquestes empreses, d’aquesta manera els candidats aprenen durant el procés de selecció i, posteriorment, tenen la possibilitat de ser contractats en funció dels seus resultats” explica Simó, qui deixar cla el propòsit del projecte: “Volem que el procés de selecció depengui del talent i no del currículum”. 

Tres estudiants disposats a mostrar el seu talent

Nuwe va néixer fa tres anys de la mà de Simó, Carlos Ibáñez i Guillem Moreno dins d’unes aules universitàries, quan es van adonar que els processos de contractació, especialment en el sector IT, estaven molt antiquats i no permetien representar el talent individual. Aleshores van desenvolupar un portal per presentar els projectes que realitzaven a la universitat amb la finalitat de fer-los arribar a les empreses i tenir opcions de ser contractats. 

En veure uns resultats força òptims, els tres cofundadors van decidir fer un pas endavant i permetre a la resta d’estudiants fer servir el portal. “Aleshores vam veure que teníem una manera bastant interessant de mostrar com de bona és una persona, que consistia a representar les competicions i hackathons que fèiem a la universitat, però en el món laboral”, explica Simó, qui detalla que, un hackathon “consisteix a una trobada de programadors que de manera col·laborativa desenvolupen un programari en un període de temps determinat”. 

Nuwe va tancar una primera ronda d’inversió de 115.000 euros el 2022, seguida d’una segona de 739.000 a inicis d’aquest any

La iniciativa va arrencar la seva activitat com a empresa el març del 2021. Un any després, va tancar una primera ronda d’inversió de 115.000 euros, seguida d’una segona de 739.000 a inicis d’aquest any. En l’actualitat, Nuwe, que disposa d’un equip de 13 persones ubicat a la Incubadora Glòries de Barcelona Activa, ha arribat a milers d’usuaris i preveu continuar creixent de cara a finals d’any.

Més info: “A Barcelona Activa fem possible històries com aquestes”

“El producte principal que hem desenvolupat fins ara són els nostres hackathons que fem amb empreses, tot i que estem treballant en els techhub que acabem de llançar i que consisteixen en hackathons, però que no tenen una data límit, és a dir, els oferim de manera prolongada en el temps”, comenta Simó, qui afegeix que “durant tot l’any, els usuaris poden entrar a veure com es treballa en una determinada empresa i fer els seus reptes per optar a ser contractats”. D’aquesta manera, Nuwe pretén aportar als candidats una informació que, en moltes ocasions, no disposen ni tan sols després de realitzar una hipotètica entrevista laboral: com és l’entorn laboral.

L’empresa planeja oferir un sistema semblant de cara a finals d’any vinculat a LinkedIn per tal de connectar de forma més directa els candidats i les empreses. “Volem continuar creant nou contingut, fent créixer la nostra comunitat i expandir-nos”. Tot i desenvolupar la seva activitat a escala nacional, l’equip de Nuwe ja té al cap arribar a Europa i a Llatinoamèrica en els pròxims dos anys.

Simó: “El fet de treballar amb usuaris que aconsegueixen la feina que volen és molt satisfactori"

“És molt enriquidor dur a terme projectes que tenen un bon impacte”, comenta Simó. “El fet de treballar amb usuaris que aconsegueixen la feina que volen és molt satisfactori i crear una iniciativa de valor des de zero és molt gratificant”, afegeix. Així i tot, el cofundador destaca un tret característic essencial per desenvolupar un projecte com Nuwe: la resiliència. 

Més informació
Energy Experts i la democratització del sector fotovoltaic
Barna Brew i l’expansió de la cervesa belga a Catalunya
Let’s Cook: la fi dels supermercats?
Avui et destaquem
El més llegit